Politikersønn VILLE DREPE Stoltenberg

PST har arrestert og varetektsfengslet stesønnen til en kjent norsk politiker. Sønnen planla å ta livet av stefaren og statsminister Jens Stoltenberg.

SKULLE DREPES: Politikersønnen truet med å drepe statsminister Jens Stoltenberg. Livvakter fra PST følger hvert skritt statsministeren tar.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
SKULLE DREPES: Politikersønnen truet med å drepe statsminister Jens Stoltenberg. Livvakter fra PST følger hvert skritt statsministeren tar. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fjor skal livssituasjonen til den nå siktede mannen vært vanskelig, noe som førte til at han rømte Norge. Det siste året har han hatt tilhold i Kina. - Jeg har siden januar i år hatt kontakt med mannen. Han kom tilbake til Norge sist fredag. Vi hadde da et tre timer langt møte på mitt kontor. Noen få timer seinere ble han pågrepet av politiet, sier advokat Oscar Ihlebæk.

Dagbladet får bekreftet at polititjenestemenn bevæpnet med blant annet maskinpistoler slo til mot stedet mannen oppholdt seg fredag ettermiddag.

- Vår klient har forklart til oss at han ikke fikk kontakte oss, og at en politimann rettet en maskinpistol mot magen hans. Noe han har tatt meget tungt. Han opplevde arrestasjonen som en overreaksjon og er tydelig preget av det som skjedde, sier Ihlebæk.

Sikkerhetspolitiet har seinere beklaget at den siktede mannen ikke fikk kontakte sin advokat.

PST bekrefter - Jeg kan bekrefte at Politiets sikkerhetstjeneste har pågrepet en person. Vedkommende er siktet i en alvorlig sak, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer