Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikilde halliksiktet

20 politimenn slo i går til mot et hotell i Oslo og siktet eieren av hotellet for hallikvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kan avsløre at politimenn i Oslo har samarbeidet med den halliktiltalte hotelleieren i over ett år. Siste møte fant sted på Sentrum politistasjon i vår.

Onsdag formiddag var det razzia mot et hotell i Oslo sentrum. 15 kvinner som politiet mener er prostituerte og tre ansatte ved Kvadraturen Appartement ble tatt inn til avhør.

Eieren av hotellet ble arrestert og siktet for hallikvirksomhet. Dagbladet kan avsløre at politiet har kjent til virksomheten ved hotellet, og hatt et samarbeid med den siktede i over ett år.

Tre møter

Det siste året har det vært tre møter mellom hotelleieren, daglig leder og tre politifolk. Politiet bekrefter kontakten, men politiadvokat Svein Holden sier at han ikke kjenner detaljene rundt møtevirksomheten.

- Jeg trenger litt tid til å se på hva denne kontakten har bestått i, sier Holden til Dagbladet.

Den siktede hotelleieren overtok hotellet i fjor vår, og etter det Dagbladet erfarer var det siktede som sammen med tidligere daglig leder ved Kvadraturen Appartement, Karl Marius Hennie, tok kontakt med politiet. De ønsket råd om hvordan de skulle forholde seg til at prostituerte bodde på hotellet, og lurte på om virksomheten kunne godtas. Politiet ønsker ikke å kommentere hva som ble diskutert på de tidligere møtene mellom dem og siktede.

- Uansett hva som har skjedd forut for siktelsen, har vi nå skjellig grunn til mistanke om at hotelleieren har tjent penger på prostitusjonsvirksomhet, sier politiadvokat Holden.

Samarbeid

I et intervju med Dagbladet for ett år siden sa daværende daglig leder Karl Marius Hennie jevnlig informerte politiet om situasjonen ved hotellet. Da bodde det fire prostituerte fra Øst-Europa på Kvadraturen.

Dagbladet var vitne til at jentene gikk de fem hundre meterne fra hotellet og bort til Myntgata. Der plukket de opp kunder, som de tok med tilbake til Kvadraturen.

- Vi ser stadig flere prostituerte fra Øst-Europa her. Vi har et utleieforhold til dem, og samarbeider med politiet. Jeg gjør det politiet ber meg om, sa Hennie.

Foreløpig vil ikke Holden si om politiets kontakt svekker saken mot hotelleieren, men innrømmer at den er et moment i saken.

- Det er et element vi må ta med i vår vurdering av saken, sier politiadvokat Svein Holden.

PROSTITUERT: En jente og en kunde utenfor Kvadraturen Appartements, og mannen blir med inn. Kort tid seinere var jenta tilbake i Myntgata på jakt etter nye kunder.