Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikilde til Dagbladet: Boumeddiene reiste til Syria dagen før terroren

Fanget opp på flere overvåkingskamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS/OSLO(Dagbladet): En fransk politikilde opplyser nå til Dagbladet at Hayat Boumeddiene (26) reiste ut av Frankrike 2. januar, og at hun dermed ikke var med på den dramatiske gisselaksjonen som kjæresten Amedy Coulibaly sto bak i kosher-butikken i Paris i går.

Ifølge politikilden dro Boumeddiene til Tyrkia 2. januar og deretter videre til Syria på torsdag, dagen før kjæresten slo til.

Fransk politi skal ha fått disse opplysningene etter et tett samarbeid med tyrkiske myndigheter og hun skal ha blitt fanget opp av flere overvåkningskamera, opplyser fransk politi til Dagbladet.

Også franske AFP og NY Times melder at Boumeddiene dro ut av Frankrike og til Tyrkia, før terroraksjonen mot Charlie Hebdo, hvor tolv personer mistet livet på onsdag.

Jakt Fransk politi og amerikanske FBI har i dag hatt en storstilt jakt på etterlyste Hayat Boumeddiene (26).

 ETTERLYST: Kjæresten til gisseltaker Amédy Coulibaly, Hayat Boumeddiene (26), er fortsatt etterlyst i forbindelsene med de grufulle hendelsene i Pris de siste dagene. Dette bildet er fra 2010. da hun og kjæresten besøkte en dømt terrorist og lærte å skyte med armbrøst. Foto: Le Monde
ETTERLYST: Kjæresten til gisseltaker Amédy Coulibaly, Hayat Boumeddiene (26), er fortsatt etterlyst i forbindelsene med de grufulle hendelsene i Pris de siste dagene. Dette bildet er fra 2010. da hun og kjæresten besøkte en dømt terrorist og lærte å skyte med armbrøst. Foto: Le Monde Vis mer

Hun skal være bevæpnet og farlig, og er fremdeles ikke tatt.

Boumeddiene var samboer med Amedy Coulibaly som sto bak den dramatiske gisselaksjonen hvor fire gisler mistet livet.

Tett bånd Coulibaly og ettersøkte Boumeddiene giftet seg ifølge Le Monde i 2009, i en religiøs seremoni.

Politi-bildene som er frigitt av Hayat Boumeddiene, viser henne med utslått hår. Men hun skal den siste tiden ha gått med håret tildekket.

Boumeddienes kjæreste Coulibaly var venn med den yngste av de to terrorbrødrene som skal ha utført angrepet mot Charlie Hebdo onsdag. De to skal ha møttes i fengselet Fleury-Mérogis i 2005 eller 2006.

 ETTERLYST:  Hayat Boumeddiene er etterlyst etter terroraksjonen i Paris. Kjæresten hennes Amedy Coulibaly ble drept i går. Foto: Politiet.
ETTERLYST: Hayat Boumeddiene er etterlyst etter terroraksjonen i Paris. Kjæresten hennes Amedy Coulibaly ble drept i går. Foto: Politiet. Vis mer

Franske myndigheter har opplyst at Boumeddiene skal ha hatt 500 telefonsamtaler med den yngste brorens kone i fjor.

De mener derfor det var et tett bånd mellom de to parene.

- Normale Dagbladet har i dag vært utenfor leiligheten hun delte med kjæresten Amedy Coulibaly, som denne uka skal ha drept en politikvinne og stått bak gisselaksjonen i en kosherbutikk i Paris.

- De var helt normale og snille folk. De kom og gikk og sa hei og ha det, det var alt. Jeg er veldig overrasket og sjokkert, sier en nabo til Dagbladet.

Coulibaly skal ha blitt radikalisert mens han satt i fengsel, mens Cherif Kouachi - den yngste broren - ble radikalisert etter de grusomme overgrepene fra det amerikanske Abu Grahib-fengselet i Irak ble kjent.

Av franske medier pekes terrordømte Djamel Beghal ut som deres mentor. Han ble dømt til ti års fengsel for å planlagt et terrorangrep mot den amerikanske ambassaden i Paris, og har sittet i husarrest i Frankrike. Mens Beghal satt i husarrest, skal den yngste broren og Coulibaly ha besøkt ham jevnlig. Også ettersøkte Boumeddiene skal ha besøkt den terrordømte mannen.
Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media