Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikilder: Las Vegas-skytteren planla eksplosjon

At Stephen Paddock skjøt mot drivstofftanker, var ikke bare en avledningsmanøver.

DRAPSMANN: Stephen Paddock skal ha skutt med brannstiftende ammunisjon mot drivstofftanker som et forsøk på å starte en eksplosjon. Foto: AP / NTB Scanpix
DRAPSMANN: Stephen Paddock skal ha skutt med brannstiftende ammunisjon mot drivstofftanker som et forsøk på å starte en eksplosjon. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge etterforskere CNN har snakket med, planla Stephen Paddock å sprenge drivstofftanker under massakren i Las Vegas.

TV-kanalens anonyme kilder sier at Paddock skjøt med ammunisjon som inneholder en sammensetning av stoffer som kan starte en brann. Kulene skal han ha skutt mot en tank som inneholdt 43 000 fat drivstoff i et forsøk på å starte en eksplosjon.

Spesialammunisjonen ble funnet på hotellrommet til Paddock på Mandala Bay, skriver CNN.

KAOS: Kroppskamera-video er frigitt av politiet i Las Vegas viser hvordan politibetjentene lokaliserte gjerningspersonen, og samtidig forsøkte å forhindre at ingen flere ble truffet av skuddene. Video: LAS VEGAS METROPOLITAN POLICE / AP Vis mer

Politiet har tidligere fortalt at Paddock skjøt mot drivstofftanker i nærheten som en avledning, men ifølge CNNs kilder var skuddene mot tankene planlagte.

Drivstofftankene Paddock skjøt mot, skal ha inneholdt flydrivstoff. Ifølge flyplass-ansatte er drivstoffet som var i tankene, laget for å motstå flammer slik at det ikke antennes.

- Det er svært liten sannsynlighet for at et skudd ville ført til brann eller eksplosjon, uttalte flyplassanatte til CNN forrige uke.

Fra hotellet Mandalay Bays 32. etasje løsnet Paddock flere hundre skudd fra sitt hotellrom søndag for halvannen uke siden. Målet var 21.000 publikummere på en konsert 365 meter unna. 58 mennesker ble drept og 489 ble såret.

NB! STERKE INNTRYKK: En video tatt av en i publikum viser kaoset som oppstod da det ble løsnet skudd mot festivalområdet i Las Vegas. Video: Austin Olsen / CNN Vis mer

Eksplosiver i bil

I går meldte amerikansk politi at de også har funnet eksplosiver i bilen til Stephen Paddock. Ifølge politiet i Las Vegas hadde massedrapsmannen fylt bilen sin med eksplosiver samt beskyttelsesutstyr som del av en fluktplan.

Fortsatt har politiet ikke fått bekreftet et motiv bak masseskytingen. De har verken funnet en ideologisk bakgrunn eller tegn til at flere skal være innblandet i angrepet. Politiet har heller ikke funnet en spesiell livshendelse som skal ha utløst planene om et slikt angrep.

Handlet alene

Etterforskere har imidlertid kartlagt 200 tilfeller av Paddocks bevegelser gjennom byen. Her har han hele veien reist rundt alene.

Sheriff Joe Lombardo i Las Vegas-politiet sa under en pressekonferanse mandag at drapsmannen «skjulte med vilje handlingene sine på forhånd av angrepet og derfor er det vanskelig å finne svaret bak disse handlingene».

Paddock løsnet flere hundre skudd fra sitt hotellrom i 32. etasje på Mandalay Bay søndag forrige uke. Målet var 21.000 publikummere på en konsert 365 meter unna. 58 mennesker ble drept og 489 ble såret. Ifølge politiet skjøt Paddock også mot drivstofftanker i nærheten som en avledning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!