Politikjenning drapssiktet

18-åringen som er siktet for drosjedrapet i Bærum er kjent for politiet fra tidligere lovbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Sandvika har i formiddag jobbet med å kartlegge hva som skjedde da en 27 år gammel sjåfør fra Norgestaxi ble knivstukket ved Kalvøya i Bærum i natt.

En 18-åring fra Rykkin i Bærum er siktet for forsettelig drap etter at vitner til hendelsen stanset han noen hundre meter unna åstedet. Politiet var i mellomtiden blitt varslet og pågrep 18-åringen. Han var synlig beruset da han ble pågrepet og politiet har sikret seg blodprøver av mannen i natt som skal analyseres.

- Han vil bli avhørt senere i dag og vi framstiller han for varetektsfengsling mandag, sier politioverbetjent Olav Brubakk til Dagbladet.no.

To menn var vitner til at den 27 år gamle drosjesjåføren hadde en diskusjon med passasjeren inne i den røde maxi-taxien. Deretter oppsto det et basketak mellom sjåføren og passasjeren.

- Vitner har fortalt oss at drosjesjåføren kom ut av bilen først. De så at han blødde, men ingen av dem forsto da at han var knivstukket. Sjåføren stanset en forbipasserende bil og la seg ned på setet i bilen. Deretter ble han kjørt til sykehuset i Bærum, sier Brubakk.

27-åringen døde vel to timer senere på Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Bar kniv

Deretter kom 18-åringen ut av drosja. Vitner fulgte etter han noen hundre meter før de stanset og snakket til ham. Han ble stående med vitnene til en politipatrulje ankom og pågrep 18-åringen.

- Han hadde en kniv på seg, men vi kan foreløpig ikke si om dette er drapsvåpenet. Det er en slags follekniv som kan slås inn i skaftet.

I formiddag vil politiet fortsette avhør av vitner. Det var et arrangement på Kalvøya, slik at det var mange mennesker i området der knivstikkingen fant sted. Politiet har også sikret seg videoopptak fra en bensinstasjon i nærheten av åstedet som skal granskes av drapsetterforskerne.

Politiet bekrefter at siktede er en tidligere kjenning av politiet. Han skal ha vært innvolvert i diverse lovbrudd, men det er foreløpig uklart om han er domfelt tidligere.

Møte med familien

I formiddag har ledelsen i Norgestaxi hatt møte med pårørende til den drepte. Flere av hans familiemedlemmer jobber også i selskapet.

Ved midnatt vil flere hundre sjåfører minne 27-åringen ved selskapets hovedkontor på Jernbanetorget i Oslo. Deretter vil de kjøre i kortesje til åstedet i Bærum, like sørvest for Oslo.

MINNET KOLLEGA: I morgentimene i dag kom flere kolleger og bekjente av den drepte 27-åringen til åstedet i Sandvika utenfor Oslo.