- Politikk og religion bør skilles mer og mer

Frp vil avvikle all trosstøtte.

UAKTUELT: - Politikk og religion bør skilles mer og mer. Noen mener at vi kan drive med litt diskriminering slik at vi gir støtte til noen trossamfunn, men ikke til alle. Det er uaktuell politikk for et liberalistisk parti, sier frp-nestleder Per Sandberg. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
UAKTUELT: - Politikk og religion bør skilles mer og mer. Noen mener at vi kan drive med litt diskriminering slik at vi gir støtte til noen trossamfunn, men ikke til alle. Det er uaktuell politikk for et liberalistisk parti, sier frp-nestleder Per Sandberg. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet foreslår i sin rapport om en ny asyl- og integreringspolitikk å avvikle tilskuddsordningen til tros- og livssynssamfunn.

Det er for å gjøre norsk asyl- og innvandringspolitikk «økonomisk og kulturelt bærekraftig», at Fremskrittsparti-topper nå tar til orde for avvikling tilskuddsordningen, skriver Vårt Land.

Rapporten inneholder en rekke kontroversielle forslag og ble kjent onsdag denne uka.

Utvalget som har arbeidet med den nye innvandrings- og asylpolitikken for partiet, har vært ledet av nestleder Per Sandberg og partiets tidligere innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen.

Utvalget foreslår også å fullføre skillet mellom stat og kirke.

- Politikk og religion bør skilles mer og mer. Noen mener at vi kan drive med litt diskriminering slik at vi gir støtte til noen trossamfunn, men ikke til alle. Det er uaktuell politikk for et liberalistisk parti, sier Sandberg til avisen.

(NTB)