Politikk og skremsler

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Når forskningssjef i Statistisk sentralbyrå, Ådne Cappelen, gir Frp medhold i at partiets økonomiske politikk ikke truer hus og hjem, er det en betydelig seier for partiet. Frp har i mange år ønsket å bruke mer av oljepengene, og har dermed også hatt videre rammer og større muligheter enn de andre partiene til å love mer til velgerne. Blant annet har Frp i alle år fnyst av handlingsregelen som alle de andre stortingspartiene slutter seg til. Og alle de andre partiene har svart at Frp\'s pengebruk ville føre til renteøkning og overoppheting av norsk økonomi.

Nå foreligger beregninger fra SSB som viser at dette slett ikke er en gitt sannhet. Tvert imot, mener Cappelen, kan Frp\'s bruk av mer oljepenger føre til en lavere rente. Vi skal ikke gå inn i kompliserte modellberegninger som er foretatt på grunnlag av en rekke forutsetninger. Vi regner dessuten med at flere enn Statistisk sentralbyrå vil melde seg på i diskusjonen. Poenget er at et av de kjæreste argumentene for en ansvarlig bruk av oljepenger og mot Frp\'s uansvarlige økonomiske politikk har slått sprekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer