- Politikk skal være moro

I går viftet statsminister Kjell Magne Bondevik vekk elendige meningsmålinger og moret seg over Rune Andersens politikerimitasjoner. Regjeringen feiret sin ettårsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nesten like god som originalen, mente Lars Sponheim om Andersens imitasjon av ham.

Landbruksministeren tok for øvrig kaka i regjeringens visjonsvideo da han satte tennene i et Hardanger-eple og reklamerte for årets eplehøst. At Nordberg barne- og ungdomskor sang «Ta livet som det faller seg, og «gi blaffen i bekymringer og strev», virket nok også oppmuntrende på en dag da Dagbladet skrev at bare seks prosent av velgerne mener regjeringen gjør en god jobb. 43 prosent mener regjeringen gjør en middels god jobb, og 49 prosent mener regjeringen gjør en dårlig jobb.

- Nei, vi lar oss ikke bringe ut av feststemning på grunn av meningsmålinger. Men jeg håper jo tallene blir bedre etter hvert når det går opp for folk at vi viser økonomisk ansvarlighet for å unngå å sende folk en renteregning, sier Bondevik.

Trives godt

Mens han den seinere tida har uttalt seg mye om kriser og sorgreaksjoner, var han i går opptatt av å ha det moro. Og nå trives han igjen som statsminister.

- Vi har et veldig godt lag, og det er en glede å kunne legge fram et solid dokument over hva vi har utført, sa han.

Frp uten fotfeste

Bondevik slo igjen fast at samarbeidsregjeringen er den konstellasjonen som er best egnet til å styre landet. Og til Carl I. Hagens eventuelle dagdrømmerier om en Frp-regjering sier Bondevik:

- Et Frp-alternativ har overhodet ikke noe fotfeste i Stortinget.

Men det er Frp som nå har initiativet. Regjeringen er helt avhengig av å få gjennom et budsjett for å overleve. Men fra Frp's landsstyremøte på Gardermoen kom det ingen hyggelig bursdagshilsen. Partiet vil flytte på 10 milliarder kroner på budsjettet, og skremte i går med Ap/sentrumsregjering.

MORO: Tross bunnmålinger for Kjell Magne Bondevik og hans mannskap moret de seg stort i går da samarbeidsregjeringen feiret ettårsdag. Særlig Rune Andersens imitering av Lars Sponheim med flere slo an hos Bondevik og fru Bjørg, Vesla og Jan Petersen og Valgerd Svarstad Haugland.