Politikkens dyregrav

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den som har ærlige hensikter og dårlige instinkter, får sjelden et langt liv i politikken. Oslos nybakte ordfører Fabian Stang har allerede pådratt seg svingslag som kunne brakt de fleste i bakken. Likevel står han fremdeles oppreist – på et vis. Stang smiler tappert, men i munnvikene aner vi at påkjenningen er betydelig. Oslos ordfører er i ferd med å lære noe fundamentalt om politikkens og medienes nådeløse spilleregler. Han er satt i spill, opposisjonen knyter hanskene og journalistene står ringside for å rapportere om han står løpet ut.

Det var uten tvil tankeløst å belære østkantens befolkning om hvordan trim og tur øker leve-

alderen i villaene på Vinderen. Utspillet vitner om dårlig dømmekraft fordi det skal mer enn armhevninger til for å jevne ut forskjellene i hovedstaden. Stortingsrepresentant Jan Bøhler, som også er leder i Oslo Ap, var den første til å framsette besk kritikk. Nå viser det seg at Bøhler – som gjerne profilerer seg selv i t-skjorte eller joggedrakt – selv har uttalt akkurat det samme. Også han mente østkantfolk har noe å lære av trimmen på Oslo vest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer