Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikkens fallitt

Navn: Rune GerhardsenAlder: 53Yrke: Informasjonsrådgiver

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • - Været var vakkert, naturen praktfull. Det var veldig spesielt å stå i et øde veikryss og se sola blinke i et par fiskevann, og samtidig vite at dette er senteret for den mest systematiske og motbydelige horetrafikken i Norge, sa Rune Gerhardsen til vår avis i går. Nå er han sammen med kollega Petter Eide fra Geelmuyden.Kiese engasjert av Tana kommune for å hjelpe kommunen til å bli kvitt alle de russiske kvinnene som strømmer til Skipagurra for å selge sex.
  • Dette er politikkens fallitt og informasjonsrådgivernes triumf på en og samme tid: Det som i utgangspunktet er en selvskrevet oppgave for det offentlige, det være seg kommunen, fylket eller staten, skal nå løses av et privat rådgivningsfirma. Ikke for det, vi skjønner frustrasjonen i Tana kommune. De har bedt om hjelp fra tre departementer. Det eneste de har fått til nå, er skryt for at de tar problemet alvorlig. Mens jenter og brennevin fortsetter å strømme over grensen.
  • Det skal bli spennende å se hva den tidligere byrådsleder i Oslo kan utrette der alle andre hittil er kommet til kort. Han er sin fars sønn. Når han taler, er det som å høre salig Einar. Men der opphører også likheten. Som byrådsleder fikk han et mer eller mindre fortjent omdømme som den som kom med tre utspill på formiddagen, hvorav to ble dementert før middag. Han hadde sympatiske utspill på det medmenneskelige plan, ville oppgradere byverdier som gatetun, kultur, gjøglere, brettbane og skøytebane. Denne finnes fortsatt i Spikersuppa. Men Bislett forfaller og står til nedfalls.
  • Selv var Gerhardsen en habil skøyteløper som også ble skøytepresident. Han fikk verbal rundjuling av Haakon Lie for sitt utspill om samarbeid med SV. Ved den anledningen kalte den gamle partisekretær ham sviker. Han ble herostratisk berømt for sitt utspill om snillisme, som mange mente var fremskrittspartipolitikk, og han la seg ut med egen partigruppe da han mente posisjonen som gruppeleder lot seg kombinere med rådgiverposisjonen hos Geelmuyden Kiese.
  • Han er sosialøkonom og har to døtre sammen med NORAD-direktør Tove Strand, som han nå er skilt fra. Han var kjent som mannen som bruker tida to ganger, men vi vet ikke om han fortsatt hinker 40 ganger på hvert bein mens han pusser tennene.
  • Men hvis oppdraget i Tana lykkes, skal vi love å anbefale Geelmuyden Kiese overfor Madeleine Albright for jobben i Kosovo.