ENDRET: Siktelsen av den allerede drapssiktede betjenten Derek Chauvin er også endret fra det som i norske termer kan oversettes fra uaktsomt til forsettlig drap. Foto: NTB Scanpix
ENDRET: Siktelsen av den allerede drapssiktede betjenten Derek Chauvin er også endret fra det som i norske termer kan oversettes fra uaktsomt til forsettlig drap. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Politikollegaene siktet

Ytterligere tre politimenn er siktet for medvirkning til drapet på George Floyd i Minneapolis.

Publisert

Ytterligere tre polititjenestemenn i Minneapolis er siktet for medvirkning til drapet på afroamerikanske George Floyd (46).

Det var Minnesota-avisa Star Tribune som først meldte om siktelsene, men som i ettertid er blitt bekreftet av Minnesota-senator Amy Klobuchar i en Twitter-melding.

Siktelsen av den allerede drapssiktede betjenten Derek Chauvin er også endret fra det som i norske termer kan oversettes fra uaktsomt til forsettlig drap.

- Viktig steg for rettferdighet

Ifølge Star Tribune er det snakk om de tidligere politibetjentene Tou Thao, J. Alexander Kueng og Thomas Lane, og henviser til politikilder som kjenner saken. Dette er imidlertid ikke bekreftet fra offisielt hold.

- Dette er et viktig steg for rettferdighet, skriver senatoren i meldingen.

George Floyds familie har gjentatte ganger krevd at alle fire politifolkene som deltok under pågripelsen som endte med at 46-åringen døde, pågripes. Det samme har demonstrantene.

- Vi ønsker rettferdighet i dette som foregår nå, sa Quincy Mason, Floyds sønn onsdag.

MINNEAPOLIS: En ny video filmet fra en annen vinkel viser at det var tre politimenn som holdt George Floyd nede i bakken. Vis mer

Advokaten som representerer Floyds familie, Benjamin Crump, skriver på Twitter at familien er fornøyde med at det nå er tatt ut ytterligere siktelser i saken.

- Dette er et bittersøtt øyeblikk. Vi er dypt fornøyde med at Ellison tar en avgjørende beslutning, arresterer og sikter alle betjentene som var involverte i dødsfallet til George Floyd, og at han skjerper siktelsen mot Derek Chauvin til forsettlig drap, skriver han på Twitter.

Tidligere i kveld meldte lederen for påtalemyndigheten i Minnesota, Keith Ellison, at han skal komme med en kunngjøring om ytterligere siktelser etter George Floyds dødsfall, skrev CNN.

«Torturert til døde»

Da advokaten Antonio Romanucci la fram funnene i obduksjonsrapporten som ble bestilt på vegne av familien, mente han funnene ga grunnlag for at alle politibetjentene i situasjonen er skyldige i drapet.

Dette ettersom de mente det er tydelig at alle politibetjentene var med på å legge trykk mot Floyds hals og rygg, noe som forårsaket oksygenmangelen som rapporten slo fast som dødsårsak.

Ifølge siktelsen mot Chauvin skal Lane to ganger ha spurt ham om de skulle snu Floyd. Chavin holdt imidlertid på at Floyd skulle ligge på magen.

Crump har uttalt at dette viser at Chauvin mente å drepe Floyd og sier han ble «torturert til døde».

To obduksjonsrapporter har konkludert med at George Floyd døde på grunn av trykket mot halsen under pågripelsen.

Filmen av pågripelsen har vekket svært sterke reaksjoner både i USA og resten av verden, og det har den siste uka vært enorme demonstrasjoner over hele USA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer