Politikontorene skulle «styrkes» - fire av ti er tappet for folk

Stortinget har bestemt at lensmannskontorene som står igjen etter politireformen skal styrkes, men nesten halvparten av dem har fått færre årsverk de siste to åra.

SOM SYKEHUS: Det er ikke viktig hvor politifolk har registrert arbeidssted, fordi de er mer ute i bil enn før, mener regjeringspartiene. Høyre mener det er like urimelig å si at kommuner er uten registrerte politifolk eller lensmannskontorer, som å si at en 388 kommuner i landet ikke har sykehus. Bildet viser politifolk i Ski. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SOM SYKEHUS: Det er ikke viktig hvor politifolk har registrert arbeidssted, fordi de er mer ute i bil enn før, mener regjeringspartiene. Høyre mener det er like urimelig å si at kommuner er uten registrerte politifolk eller lensmannskontorer, som å si at en 388 kommuner i landet ikke har sykehus. Bildet viser politifolk i Ski. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da det i 2016 ble bestemt at 126 lensmannskontorer over hele landet skulle legges ned, trodde noen kanskje at det ville innebære at det ble flere årsverk på kontorene som sto igjen.

Nå viser SSB-tall for perioden 2016 til 2018 at det bare har skjedd i 98 av 214 kommuner som fortsatt har lensmannskontorer.

Nesten like mange - 85 kommuner - har nedgang av årsverk i politiet siden 2016.

Det er litt under halvparten, eller fire av ti. En av kommunene som har tapt er Nittedal, som ifølge SSB har tolv færre årsverk.

Lensmannskontoret har gått fra å være åpent hver ukedag til å ha åpningstider tre dager i uka.

- Det har ikke vært en styrking, det har tvert imot vært en svekkelse, ved at man har fått færre folk og mindre tilstedeværelse, sier ordfører Hilde Thorkildsen (Ap).

Hun er en av rundt hundre Ap-ordførere som har stilt seg bak et opprop mot politireformen denne sommeren.

- Står ribbet tilbake

Hun raser mot utviklingen hvor kommuner over hele landet har fått færre årsverk, mens enkelte storbyer har hatt en kraftig vekst.

Nå viser det seg altså at det også gjelder i mange kommuner hvor politiet har valgt å opprettholde kontorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer