Politikupp på Ikea

Etter å ha hørt navnet sitt over høyttaleren på Ikea, tuslet Oslo-kvinnen (24) uvitende bort til informasjonsskranken hvor politiet lurte i kulissene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den elleville historien startet torsdag ved 12.30-tida, skriver Asker og Bærums Budstikke.

Da ble ei rute knust i en bil som sto parkert på Nesøya, og en mobiltelefon forsvant.

Et vitne ringte politiet og fortalte at en hvit Jeep Cherokee var sett på stedet. Det viste seg at denne var stjålet i Oslo.

Felt av mobilen

Etter en time går alarmen på ny på Nesøya. En kvinne kommer hjem og finner huset endevendt og delvis tømt for verdisaker. Politiet kjører mot stedet, men ved Kiwi-forretningen ser de den hvite Cherokeen stå parkert. I stedet for å kjøre til åstedet, venter de i nærheten av denne bilen.

- Etter fem minutter ser de en kvinne gå mot bilen, men så snur hun og stanser på bussholdeplassen. Hun har på seg to jakker, og patruljen kontakter huseieren. Det viser seg at jakka er stjålet fra huset, og kvinnen (26) pågripes, forteller politibetjent Dag Erik Ekeli ved Asker politistasjon til Budstikka.

26-åringen har en mobiltelefon, og på den finner politiet ut at hun nylig har snakket med noen i en fasttelefon på Ikea, og på en mobiltelefon.

Eieren av mobiltelefonen viser seg å være en kjenning av politiet, som de også har bilde og beskrivelse av.

En tur til Ikea fører til at mannen blir funnet og pågrepet klokka 14.40. På seg har han tyvegods fra Nesøya og mobiltelefonen fra bilinnbruddet, pluss hele 50 gram amfetamin og noe hasj.

SMS-melding

Politiet sjekker også hans mobiltelefon. Den byr på en fersk SMS-melding som avslører at han har en avtale om å bli hentet av en annen kvinne på Ikea. Hun kjenner politiet ikke til, bortsett fra navnet. Da er det at ideen om å forsøke å lokke fram kvinnen dukker opp. Via samarbeidsvillige folk i informasjonsskranken blir den aktuelle kvinnen bedt om å ta kontakt.

- Klokka 16.15 kommer kvinnen, og dermed hadde vi alle tre, sier Ekeli.