Politikvinne bekrefter at Breivik fikk juling

Breiviks venner husker ikke flere av voldsepisodene Breivik hevder han ble utsatt for. Men en politikvinne som selv var ungdom, var til stede på en fest på Tåsen, hvor Breivik fikk juling.

FIKK JULING: Terroristen Anders Behring Breivik har forklart seg om en rekke voldshendelser han hevder han er blitt utsatt for. I sitt manifest har han omtalt det som lavintensivjihad. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
FIKK JULING: Terroristen Anders Behring Breivik har forklart seg om en rekke voldshendelser han hevder han er blitt utsatt for. I sitt manifest har han omtalt det som lavintensivjihad. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ble Anders Behring Breivik faktisk utsatt for flere voldsepisoder fra ungdommer med minoritetsbakgrunn? Breivik hevder det og mener det bidro til å gjøre ham til terrorist. Spørsmålet kan bli sentralt for å vurdere massemorderens tilregnelighet.

Da hans nærmeste venner vitnet i retten, husket de ikke flere angivelige overfall, blant annet da Breivik hevder han brakk nesa. Mandag denne uka forklarte Breivik seg om en rekke episoder, den første da han var sju år gammel. Som 16-åring, på en fest på Tåsen i Oslo, ble det ifølge Breivik bråk med en marokkansk gjeng «som hadde skapt mye problemer i området».

Breiviks versjon Nettopp denne episoden har en politibetjent, som vokste opp i samme området, selv forklart seg om. Hun var deltaker på festen på ungdomsklubben, og husker Breivik fra oppveksten.

Breivik forklarte seg slik om episoden i retten:

- Vi hørte at de var på Tåsensenteret og ranet ungdom. Noen ringte til festen og ba om hjelp - og vi gikk bort for å bistå. Vi oppdaget en kjent marokkansk gjeng, og det utviklet seg til en slåsskamp. Noen på festen hadde tatt med våpen, og jeg fikk en biljardkølle slått i hodet av den marokkanske gjenglederen. Vi var lite erfarne, og hadde ingen ting å stille opp med, sa Breivik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer