Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikvinne dømt for promillekjøring i sivil politibil. Slipper å sone

Dømt til betinget fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


En politikvinne i slutten av 30-årene er dømt til 36 dagers betinget fengsel for å ha kjørt en sivil politibil med over to i promille. Kvinnen har sagt opp jobben sin.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett hadde hun drukket nesten en halvflaske brennevin før hun satte seg bak rattet i en sivil polititjenestebil i august, skriver Aftenposten.

En promilletest viste at kvinnen hadde 2,33 i promille. Det var kvinnens egen politimester som i november tok ut siktelse mot kvinnen.

- Dette er en alvorlig sak og den viser også at vi har et politikorps som klarer å avsløre sine egne. Det er heldigvis sjeldent at det avsløres slike type hendelser hos polititjenestemenn, sier politimesteren i det aktuelle politidistriktet til avisa.

Kvinnen tilsto, og retten finner det bevist at hun har handlet forsettlig. Ettersom kvinnen selv har ønsket promilleprogram, gikk retten med på en betinget fengselsstraff i 36 dager med vilkår om gjennomføring av programmet.

Hun ble også dømt til å betale en bot på 30.000 kroner og fradømt retten til førerkort i tre år. Kvinnen har sagt opp sin stilling og jobber ikke lenger i politiet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling