Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikvinne dømt til ti års fengsel

Gikk inn i feil leilighet og drepte naboen.

GRÅTENDE: Politikvinnen Amber Guyger (31) hevdet hun tok feil av leilighetene da hun skjøt og drepte naboen. Nå er hun dømt for drap. Video: CNN. Vis mer

Politikvinnen Amber Guyger (31) ble onsdag dømt til ti års fengsel for at hun skjøt og drepte naboen da hun tok feil av leilighetene, og trodde naboen var en inntrenger.

Rett etter at dommen ble avsagt i Dallas onsdag, fikk hun en god klem av drapsofferet Botham Jeans bror, Brandt.

- Jeg elsker deg som en person og jeg ønsker ikke at noe vondt skal skje deg. Jeg tilgir deg, sa broren ifølge CNN.

Drapsofferet var altså 26 år gamle Botham Jean, en student fra den karibiske øystaten St. Lucia.

Feil leilighet

Saken har fått stor oppmerksomhet, både på grunn av sine svært spesielle omstendigheter, samt fordi den føyer seg inn i rekka av episoder der hvite politifolk skyter svarte menn.

Den tragiske hendelsen skjedde i fjor høst. Politikvinnen forklarte at hun kom hjem fra jobb og puttet nøkkelen i inngangsdøra, men at denne åpnet seg fordi den ikke var helt lukket.

Guyger fryktet at noen hadde brutt seg inn, og trakk tjenestepistolen før hun gikk inn. Inne fikk hun øye på en person.

Mannen begynte å gå mot henne i «rask gange», ifølge forklaringen. Samtidig kunne hun ikke se hendene hans, og ropte «Hei, hei, hei!» før hun åpnet ild.

På golvet lå naboen, 26-årige Botham Jean. Han fikk livreddende førstehjelp av ambulansepersonalet som kom til, men døde på stedet, ifølge Fort Worth Star-Telegram.

GOD KLEM: Amber Guyger fikk en god klem av avdødes bror. Foto: Tom Fox/Pool via REUTERS
GOD KLEM: Amber Guyger fikk en god klem av avdødes bror. Foto: Tom Fox/Pool via REUTERS Vis mer

Spiste is

Ifølge ABC News skal Jean ha spist is i ro og mak i sin egen leilighet denne fatale kvelden, da Guyger entret leiligheten.

Guyger mistet jobben som følge av hendelsen.

I forkant av domfellelsen ble hun forespeilet en fengselsdom på mellom fem og 99 år. Guygers forsvarer Toby Shook ba om at juryen skulle vise nåde.

- Ikke gi henne en straff som er ment for de som dreper basert på hat, selvutvikling eller de som dreper uten anger. Hun har tatt en rekke forferdelige avgjørelser som gjorde at hun avfyrte dette skuddet på et øyeblikk, et øyeblikk hun kommer til å måtte leve med for alltid, sier han.

Juryen endte altså på ti års fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media