ANMELDT: En politikvinne ble anmeldt av en innsatt for trakassering etter at hun sa «du får ha en fin dag». Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
ANMELDT: En politikvinne ble anmeldt av en innsatt for trakassering etter at hun sa «du får ha en fin dag». Foto: Christian Roth Christensen/DagbladetVis mer

Politikvinne i Hordaland anmeldt for å si «Ha en fin dag»

Spesialenheten i Hordaland mottar stadig mer eller mindre alvorlige anmeldelser av polititjenestepersoner. Men hittil i år er ingen straffet for lovbrudd i tjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politikvinne ble anmeldt av en innsatt for trakassering etter at hun sa «du får ha en fin dag» på telefonen uten å legge på, skriver Bergensavisen. Avisen har gjort en gjennomgang av vedtakene til Spesialenheten for politisaker i Vest politidistrikt for første halvår i år.

En annen mann anmeldte politiet for å ha løyet og gjort narr av ham i forbindelse med en pågripelse for familievold for tre år siden. En sivil politibil ble dessuten anmeldt for å ha kjørt forbi anmelders bil i 80-sonen. Anmelderens eget speedometer viste 90 kilometer i timen da den sivile politibilen passerte ham.

I fjor behandlet Spesialenheten 1.117 anmeldelser i Norge. 21 personer og to politidistrikter ble ilagt straffereaksjoner.

(NTB)