Politikvinne i tyveårene truffet av vådeskudd i politihuset i Namsos

Behandles for moderate skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kvinnelig politibetjent i tyveårene behandles for moderate skader etter å ha blitt truffet av et vådeskudd inne i lokalene til politiet i Namsos og Fosnes.

Vådeskuddet ble avfyrt 12.19 i dag. Våpenet som ble avfyrt var en pistol og den kvinnelige politibetjenten ble truffet i leggen av et skudd, skriver Nord-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Behandles på sykehus Saken etterforskes av spesialenheten for politisakers avdeling i Midt- og Nord-Norge.

Den skadde politibetjenten er under behandling ved sykehuset i Namsos.

«Vi har fått opplyst fra helsevesenet at skadene hennes vurderes som moderate», skriver politiet på sine hjemmesider.

To personer tilstede Leder Halvor Hjelm-Hansen for etterforskningsavdelingen i spesialenhetens regionkontor i Midt- og Nord-Norge sier de er på vei oppover til Namsos for å undersøke hendelsen.

Der skal de blant annet gjøre avhør av vitner til hendelsen - og det blir gjort tekniske undersøkelser på rommet hvor skuddet gikk av.

- Foreløpige opplysninger sier at det var to personer tilstede når episoden skjedde, sier Hjelm-Hansen til Dagbladet.

- Var det kvinnens eget våpen som gikk av?

- Jeg bekrefter at det var et tjenestevåpen som gikk av inne på et rom i politihuset, men kan ikke si noe om hvilket våpen det var, sier han.

Etterforskes utover dagen Hjelm-Hansen kan heller ikke si om det var noen spesiell foranledning til hendelsen, men opplyser at saken etterforskes utover dagen i dag.

Lensmann Stein Erik Granli i Namsos og Fosnes vil ikke uttale seg om detaljer i saken før etterforskerne fra spesialenheten har undersøkt saken. Både den skadde kvinnen og de ansatte ved Politiet i Namsos og Fosnes blir ivaretatt i henhold til politidistriktets HMS-rutiner.

- Vi jobber nå med å følge opp de som var der da det skjedde, sier Granli til Dagbladet.

Forlenget til 1.desember For omtrent et år siden fikk politiet tillatelse til å bære våpen i fire uker, etter at PST skjerpet trusselvurderingen i Norge. Siden har Justisdeparetmentet forlenget tillatelsen flere ganger.

Vådeskudd-episoden i Namsos er langt fra den første etter at politiet i Norge begynte å bære våpen.

Egentlig skulle den midlertidige bevæpningen opphøre 17.desember, men Politidirektoratet bestemte seg for å forlenge den fram til 1.desember etter Paris-terroren.

Dagbladet oppdaterer saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer