Politikvinne knuste lege-nese med kølle

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Jeg holdt rundt halsen til den ene legen av all kraft og skreik i desperasjon, sa den 34 år gamle kvinnelige politibetjenten som gikk til pågripelse av de to turnuslegene i Fredrikstad 1. mai. Da den andre legen lå og sprellet på bakken med en politimann over seg, knuste hun nesa hans med kølle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORSVARER: Tor Erling Staff forsvarer den 33 år gamle tidligere turnuslegen.

- Først slo jeg ham på beina, men han roet seg ikke. Så siktet jeg på overarmen, men bommet og traff nesa, sa hun.

- Så etter at du hadde slått den ene, gikk du bort til den andre og lot ham også smake litt av kølla, konstaterte aktor.

Slåsskamp

I Fredrikstad byrett i går forklarte de to politibetjentene som havnet i slåsskamp med turnuslegene seg. De serverte en noe annen versjon av hendelsene 1. mai enn det legene fortalte dagen før.
Etter at politikvinnen hadde funnet brukerutstyr og hasjklumper i leiligheten, ville hun pågripe den ene turnuslegen som hun mente ble mer og mer aggressiv.

- Men han slo meg med knyttneven over øyet, sa han.

Omtrent samtidig ble hennes kollega skallet ned.

Hoppet opp

- Jeg tok sats og hoppet opp på ryggen til turnuslegen og fikk hodet hans under armen. Så ramlet vi i gulvet, mens kollegaen holdt turnuslegen rundt beina, sa hun.
Men da den andre turnuslegen kom til og tok kvelertak på henne, slapp hun den andre og kom seg ut av leiligheten for å tilkalle hjelp. Først etter at tre andre politibetjenter kom til, fikk de kontroll over situasjonen.

Turnuslegenes forsvarere forsøkte å så tvil om politiet handlet riktig da de tok seg inn i leiligheten. Døra sto på gløtt da politiet banket på den, slik at de kunne se inn i rommet.

- Skjønner du ikke at du etter min oppfatning er i en gråsone når det gjelder en ikke lovlig ransaking? Spurte Tor Erling Staff.

-Nei, svarte politibetjenten.