Politikvinne nekter DNA-test

En politikvinne som er avhørt i forbindelse med millionranet i Stavanger, nekter å avgi en DNA-test.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En person i politikvinnens nærmeste krets har vært i søkelyset for ranet. Derfor ba politiet om en DNA-test av politikvinnen. Men hun nekter fordi hun mener hun er 100 prosent uskyldig i saken og har vitnestatus. Dessuten er den aktuelle personen politiet etterforsket sjekket ut av saken.

Kan endre standpunkt

- Jeg kan bekrefte at jeg ikke har ønsket å avgi DNA-prøve, sier kvinnen til VG.

Hun forteller også at den aktuelle personen som har interessert politiet har inntatt samme standpunkt.

- Skulle jeg bli mistenkt i saken, skal politiet få DNA-prøve, sier politikvinnen til VG.

Flere nekter

Ifølge avisen er ikke politikvinnen alene om å sin steile holdning til DNA-prøve. Flere enn 10 såkalte alibikandidater har satt seg på bakbeina og nektet å avgi DNA-prøve. Prøvene skal sjekkes opp mot biologiske spor som er sikret av kriminalteknikere.

Blant de som har nektet å avgi prøve er familiemedlemmer av de siktede i saken. Arvemateriale fra disse vitnene kan avdekke om politiet sitter på biologiske spor som kan knyttes til de siktede.

Rettslig avhør

Det er ikke bare prøver vitnene nekter å avgi. Mange, som er i slekt med de siktede, vil ikke la seg avhøre, og benytter seg av sin rett til å nekte dette.

- Jeg har aldri opplevd slik taushet i noen sak jeg har vært involvert i. Men så har jeg heller ikke jobbet opp mot dette miljøet før, sier politiinspektør Bjørn Andersen til VG.

Etterforskerne i Stavanger vurderer nå å tvinge fram opplysninger fra vitner, ved å kalle dem inn til rettslige avhør i domstolene.