Politikvinne påkjørt av biltyv

Biltyven nektet å overgi seg til politiet. I stedet rygget 18-åringen rett på en politikvinne (24) slik at hun ble klemt fast mellom den stjålne bilen og husveggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er pågrepet av politiet etter en biljakt på store deler av Tveita, Trosterud, Linderud og Haugerud i Oslo.

Kjørte på gangveiene

Mannen hadde gjort et innbrudd i en garasje og stakk av fra politiet i en stjålet jeep. Politiet forfulgte mannen

. - Så begynte han å kjøre på gangveier i området. Vi valgte å avbryte jakten, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo Politikammer.

Biltyven kjørte nesten på en seks år gammel jente under flukten. Jenta sprang i gangveien da biltyven kom, og sjåføren stoppet bare noen få centimeter fra jenta, skriver

Avisa.no

.

- Sint rakk jeg å slå i bilen før han fortsatte sin ferd på gangstiene, forteller jentas mor Ingunn Dullum Sagen til Avisa.no.

Folk som var ute i området, varslet politiet om hvilken vei mannen hadde kjørt. Til slutt fikk politiet tips om at mannen sto parkert bak en blokk. En politibil fant den stjålne bilen og parkerte bak den.

- To politibetjenter løp frem med stållykter for å knuse vindusrutene og få tak i gjerningsmannen. Men så begynte bilen å rygge, sier Hjulstad.

Presset mellom bilen og veggen

Politikvinnen ble fanget mellom bilen og veggen. Kvinnen unngikk å bli knust mot veggen fordi bilen ikke rygget helt rett inn mot veggen.

Den 24 år gamle kvinnen er brakt til Ullevål Sykehus. Hun er alvorlig, men ikke livstruende skadet.

Biltyven stakk fra stedet til fots. Han ble pågrepet av politiet i blokka der han bor noen hundre meter fra åstedet.

Politiet vet ikke hvorfor biltyven stakk av fra politiet.