Politikvinne skadd av løpsk ku

Det er ingen spøk å være politi på den amerikanske landsbygda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To kuer klarte å skyve opp en låvedør i Idaho og rømte gården. Men der den ene fant det best å returnere til hjemmet, bestemte den andre kua seg for å trekke litt ekstra frisk luft.

I løpet av morgenen fikk politiet mange rapporter om en ku som løp løpsk sør for Idaho Falls, skriver nyhetsbyrået AP. For å sikre trafikken rykket viltpolitikvinnen Kris Colson ut.

Men politimannen David Frei var allerede kommet fram til kua, og forsøkte å lede den bort fra trafikken mens han satt i bilen. Kua likte åpenbart ikke den motoriserte forstyrrelsen, og løp rett inn i fronten på politibilen. Dermed ble Frei stående igjen på veien med et knust panser, mens kua stakk til skogs.

Det gikk ikke bedre da Colson kom til unnsetning. En politimann hadde fanget kua i en lasso, men klarte ikke holde igjen det 500 kilo tunge dyret. Med lassoen rundt halsen gikk ferden videre til en bilist klarte å parkere på taustumpen.

Med kua i bånd, fikk Colson tak i en lastebil som kunne frakte dyret hjem til gården. Men kua var motvillig, og Colson laget et tausystem som skulle trekke den inn i lastebilen. Mens hun festet repene til kua prøvde dyret å stikke av igjen. Colson fikk ikke løs den ene fingeren, og rykket fra kua rev med seg hele stasen.

- Jeg vet ikke hva som gikk av den. Vi har avlet kuer i mer enn tjue år, og aldri opplevd noe liknende, sier en sjokkert kueier, Shelley Turnbow til AP.

I BÅS: Det var en ku av typen Black Angus som gikk amok i Idaho USA.