Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyskland:

Politikvinne skutt i hodet med eget våpen på togstasjon i München

Ikke terror, sier politiet. Gjerningsmann pågrepet.

SKUTT I HODET: En politikvinne er livstruende skadd etter å ha blitt fraranet sitt tjenestevåpen på T-banestasjonen Unterföhring i München tidlig tirsdag formiddag. Foto: Andreas Prott, DPA/AP/NTB Scanpix.
SKUTT I HODET: En politikvinne er livstruende skadd etter å ha blitt fraranet sitt tjenestevåpen på T-banestasjonen Unterföhring i München tidlig tirsdag formiddag. Foto: Andreas Prott, DPA/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 26 år gammel politikvinne er livstruende skadd etter at hun ble frastjålet sitt eget tjenstevåpen og skutt i hodet rett på utsiden av sentrum i München tirsdag formiddag formiddag.

Også tre andre personer ble skadd, men ikke alvorlig, melder BBC og tyske medier.

Skytingen skjedde på Unterföhring stasjon, en T-bane-stasjon, på hovedlinjen mellom flyplassen og hovedjernbanestasjonen i den sørtyske storbyen.

Gjerningsmannen, en 37 år gammel tysk statsborger med adresse i München, ble truffet i skuddveksling med politiet og pågrepet. Han er ikke livstruende skadd.

Den mistenkte gjerningspersonen skal også være skadd som følge skuddvekslingen. Politiet har kontroll på vedkommende.

Bayern-kringkasteren Bayerische Rundfunk (BR) skriver at det ikke skal dreie seg om terrorisme, og siterer politiet på opplysningen.

Seinere tirsdag bekrefter politiet at det ikke er mistanke om terrormotiv.

Ifølge Süddeutsche Zeitung er 37-åringen en kjenning av politiet med «personlige motiv».

Hele Norges coronakart