Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikvinne skutt og drept

En annen politkvinne er alvorlig såret i Bradford.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to politikvinnene rykket ut til en butikk i sentrum av Bradford i England etter å ha fått melding om et væpnet ran av et reisebyrå ved 16.30-tida i ettermiddag.

Ranerne åpnet ild mot politikvinnene. Begge ble liggende livløse på gata, den ene drept, og den andre alvorlig såret.

Ifølge BBC og øyenvitner de har snakket med, var det reisebyrået Universal Express travel agents i Morley Street som ble ranet.

Innehaveren skal ha blitt slått i ansiktet av ranerne, og de kom seg unna med et ukjent pengebeløp.

Store deler av de omkringliggende kvartalene er nå sperret av, og bevæpnet politi jakter nå på ranerne. Drap på polititjenestemenn er svært sjeldent i Storbritannia, og det er to år siden sist en tjenestemann ble drept i tjenesten.

Den gangen ble konstabel Ian Broadhurst drept i Leeds av den tidligere amerikanske marineinfanteristen David Bieber. Han ble dømt til livstid i fengsel.

- Det er sjokkerende. Mine tanker går nå til familiene. Dette er et forretningsområde med flere restauranter og take away-steder. Det er ikke et område en skulle tro noe slikt kunne skje, sier bydelsleder Khadam Hussain til BBC.

Sist gang en engelsk politikvinne ble drept på jobb var i 2001, da konstabel Alison Armitage ble kjørt ned av en biltyv i Oldham i Lancashire.

DREPT: En politikvinne er drept og en annen alvorlig såret da væpnede ranere åpnet ild i Bradford i Storbritannia. Foto: Scanpix
DREPT: En politikvinne er drept og en annen alvorlig såret da væpnede ranere åpnet ild i Bradford i Storbritannia. Foto: Scanpix Vis mer
VED MANCHESTER: Politikvinnen ble drept i Bradford, øst for Manchester.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!