Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikvittering

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som det framgår av reportasjen i dagens avis, stiller leder Arne Johansen i Politiets Fellesforbund og politidirektør Ingelin Killengreen seg kritiske til loven som gir alle som blir visitert av politiet, rett til å kreve kvittering. Den vil angivelig legge beslag på allerede knappe ressurser og føre til økt kriminalitet - fordi politiet da vil kontrollere mindre. Men de glemmer åpenbart utgangspunktet for loven: Mennesker med mørkere hudfarge enn nordmenn flest opplever å bli stanset og kontrollert av politiet om og om igjen, selv om de ikke har gjort noe galt. Rekorden innehas nok av somalieren som ble stanset 17 ganger på tre uker, fordi sykkelen hans var så ny og dyr.

Hvis noe er ressurskrevende, må det være politiets nåværende praksis. De eneste kontrollene man ikke vil foreta med den nye loven, er de overflødige. En annen sak er at politiet må finne en ordning der de kontrollerte ikke havner i en databank. Det er ikke bare kostbart. Det vil gjøre vondt verre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media