SUSPENDERT: En mannlig politileder ved Oslo politidistrikt er suspendert og siktet for lovbrudd. Bildet viser politihuset i Oslo.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
SUSPENDERT: En mannlig politileder ved Oslo politidistrikt er suspendert og siktet for lovbrudd. Bildet viser politihuset i Oslo. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Politileder i Oslo suspendert og siktet for lovbrudd

Mannen nekter straffskyld.

  • Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): NRK skriver at vedkommende ble pågrepet i begynnelsen av januar, og at han nå er suspendert fra stillingen sin.

Etter det Dagbladet erfarer er politimannen blant annet siktet for trusler. Mannen er ikke anklaget for å ha begått lovbrudd i jobbsammenheng.

NRK skriver at pågripelsen skjedde i forbindelse med ransaking og beslag, men at mannen ikke er varetektsfengslet.

Mannens forsvarer, ved advokatfirmaet Andenæs Aaløkken Veum, ønsker ikke å uttale seg om saken.

Advokat Ellen Holager Andenæs ved det samme advokatfirmaet sier imidlertid til Dagbladet at den siktede nekter for anklagene mot ham.

- Han bestrider å ha gjort noe straffbart, sier hun i en kort kommentar.

HR-direktør Anne-Cecilie Kran ved Oslo politidistrikt bekrefter at mannen er tatt ut av tjeneste.

- Vedkommende er tatt ut av tjeneste. Utover det har vi ingen kommentarer til saken, sier Kran til Dagbladet.

Saken etterforskes nå av politidistrikt Øst, fordi mannen er ansatt i Oslo politidistrikt.​ Politiadvokat Kristine Kiær bekrefter overfor rikskringkasteren at en ansatt i Oslo-politiet er siktet for flere forhold, men vil ikke si noe om hva slags saker det dreier seg om.

- Det gjenstår en rekke etterforskningsskritt, blant annet vitneavhør, derfor ønsker vi ikke å omtale dette nå, sier politiadvokat Kristine Kiær ved Øst politidistrikt til NRK.