SIER OPP: Rigmor Isehaug sier opp stillingen som leder ved vold- og sedelighetsseksjonen hos politiet i Bergen som følge av Monika-saken, melder BT. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SIER OPP: Rigmor Isehaug sier opp stillingen som leder ved vold- og sedelighetsseksjonen hos politiet i Bergen som følge av Monika-saken, melder BT. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Politileder sier opp etter Monika-saken

- Trist, sier familiens bistandsadvokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rigmor Isehaug sier opp stillingen som leder ved vold- og sedelighetsseksjonen hos politiet i Bergen som følge av Monika-saken. Det skriver Bergens Tidende.

Avisa har fått fult innsyn i oppsigelsen som ble sendt den 18. mars. Der heter det blant annet:

Stor belastning «Mine snart 37 år i politietaten har jevnt over vært en arbeidsplass jeg har trivdes i og vil se tilbake på med glede. Imidlertid har siste års hendelser etter hvert blitt en for stor belastning for meg personlig»

«Siste års hendelser (Monikasaken) har gått innpå meg personlig. Jeg sliter med å opprettholde den motivasjonen min stilling krever. I tillegg kjenner jeg at jeg ikke lenger har den nødvendige tillit til ?systemet? og enkelte av de personene jeg i fremtiden mest sannsynlig vil måtte samarbeide med. I denne sammenheng vil jeg påpeke at jeg opplever og har opplevd å ha full støtte og oppfølging fra egen driftsenhetsleder, han har min fulle tillit»

Hun ønsket ikke selv å kommentere saken utover det som står i oppsigelsen.

- Synes det er trist Stig Nilsen, familiens bistandsadvokat, sier til Dagbladet at han kommer til å informere moren til Monika om Ishaugs beslutning.

- Vi forholder oss til den nye etterforskningsgruppa og der har vi et godt samarbeid, sier han.

- Jeg har stor forståelse for at hun har opplevd saken som en stor belastning, og det er noe jeg tror de fleste som har vært involvert i saken har opplevd. Dersom det er riktig at hun går av på grunn av denne saken, synes jeg det er trist, da det for meg fremstår som at hun har forsøkt å gjøre en god og samvittighetsfull jobb.

- Dramatisk beslutning Olav Valland, sjef for Bergen sentrum politistasjon, var Ishaugs nærmeste sjef. Han forteller til avisa at han har kjent til hennes ønske om å slutte, og understreker at han synes det er synd å miste en så dyktig medarbeider.

- Det gir selvsagt en veldig dramatisk beslutning, spesielt med den begrunnelsen hun gir. Hun gjør dette etter en grundig vurdering, sier han.

Prossessen med å finne Ishaugs erstatter er allerede i full gang.

Fikk bot Åtte år gamle litauiske Monika Sviglinskaja ble funnet død hjemme i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Spor på åstedet utløste drapsetterforskning, men politiet konkluderte først med selvmord og henla saken.

I fjor ble saken gjenopptatt som følge av press fra blant andre Schaefer og en privatetterforsker. Moras tidligere samboer er siden blitt pågrepet og siktet for drap på jenta.

Spesialenheten for politisaker bestemte i februar å gi Hordaland politidistrikt en bot på 100 000 kroner for behandlingen av varsleren Robin Schaefers sin rapporter.

Spesialenheten mente politidistriktet hadde gjort seg skyldig i grov uforstand i tjenesten og distriktet ble formelt siktet.

Spesialenheten mente det ikke var grunn til å vurdere straffeansvar for personer eller foretak i saken.

- Det straffbare her er at Robin Schaefers rapport ikke ble håndtert  på en god nok måte av politidistriktet, sa sjef Jan Egil Presthus i Spesialenheten for politisaker, ifølge NTB.

- Oppfølgingen var ikke effektiv, tillitvekkende og innebar risiko for at en alvorlig sak forble henlagt på et uriktig grunnlag, skrev Spesialenheten i sin orientering til pressen.

Forelegget ble godtatt av Hordaland politidistrikt.