FULLE PARKER: Sofienbergparken i Oslo - og alle andre parker i Norge - er fulle av folk nå om sommeren. Men å drikke alkohol der, det er egentlig ikke lov. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FULLE PARKER: Sofienbergparken i Oslo - og alle andre parker i Norge - er fulle av folk nå om sommeren. Men å drikke alkohol der, det er egentlig ikke lov. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Politileder vil tillate øldrikking i parker

Men han møter motstand i politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Innsatsleder Erik Bang Danielsen i trondheimspolitiet vil legalisere drikking av alkohol på offentlig sted. Men politimesteren er skeptisk.

Danielsen, som er innsatsleder ved Sentrum politistasjon i Trondheim, sier til Adresseavisen at han ikke klarer å se noen sammenheng mellom voldshendelser og ordensforstyrrelser og bestemmelsene i alkoholloven.

Han mener derimot at vi er i utakt med samfunnsutviklingen som ser ut til å innta et mer avslappet drikkemønster og forhold til alkohol.
I et innlegg i bladet Politiforum skriver han at offentlig drikking skjer så ofte i trønderhovedstaden at politipatruljene som oftest velger å overse det.

Politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag politidistrikt ønsker en debatt velkommen, men der stopper også velvilligheten.

- I utgangspunktet har vi som policy å etterleve forbudet. Alkohol og vold har en nær sammenheng, det er grundig dokumentert, fremholder Moe.

Politimesteren sier det er situasjonsbetinget i hvilken grad og på hvilken måte politiet reagerer overfor drikking på offentlig sted.

Stortingspolitiker Trond Helleland (H) forsøkte som leder av Stortingets justiskomité å fjerne forbudet i 2005, men forslaget fikk ikke flertall.

(NTB)