Politimann (34) skutt og drept

Den 34 år gamle mannen ble drept i en skyteepisode i Nedre Eiker i Buskerud i dag tidlig. Den 53 år gamle gjerningsmannen skal deretter ha skutt seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 34-åringen jobbet til vanlig som tjenestemann ved Oslo politidistrikt. I dag tidlig ble han skutt og drept.

- Handlingen kan ikke knyttes til hans arbeid. Hendelsen er en familietragedie, understreker politiet i Søndre Buskerud politidistrikt i en pressemelding.

Ifølge Aftenposten.no skal den drepte ha bodd sammen med 53-åringens eks-kone. Avisa melder også at kvinnens to tenåringsbarn var vitne til drapet i dag tidlig.

Politiet har foreløpig ikke bekreftet disse opplysningene, og understreker at hendelsesforløpet fortsatt er uklart.

- Foreløpig har vi ikke flere kommentarer om dette, sier politiadvokat Sidsel Wam Nilssen ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Skytedrama

Det var naboer som varslet politiet om et skytedrama ved en enebolig i Solbergelva klokka 07.09 i dag tidlig.

- En 34 år gammel mann ble skutt og drept i skyteepisoden. Den antatte gjerningsmannen er en 53 år gammel mann, som er fraktet til sykehus med skuddskader, sa Wam Nilssen til Dagbladet.no litt etter klokka 08.

34-åringen funnet skutt på plenen utenfor huset, rundt fire meter fra inngangsdøra. Politiet har dekket til liket, som i formiddag fortsatt lå på gresset.

Politiet har sperret av hele tomta, og satt i gang taktisk og teknisk etterforskning på stedet.

- Det antatte drapsvåpenet er funnet inn på det sperrede området. Det blir undersøkt av teknikere på stedet, sier Wam Nilssen.

Et kriseteam er opprettet for familien.

Kritisk skadd

Den skadde 53-åringen er nå siktet for drapet. Han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse. Ifølge Dagbladets kilder ble politiet med i helikopteret til sykehuset.

- Han er på sykehus, og er å anse som pågrepet. Han er alvorlig skadd, og situasjonen er uavklart, sier Wam Nilssen til Dagbladet.no.

Ifølge Ullevål universitetssykehus har 53-åringen store hodeskader.

- Tilstanden er kritisk og livstruende. Han er under intensivbehandling, sier informasjonssjef Alf Bøhler til Dagbladet.no.

Klokka 15.30 i ettermiddag var mannens tilstand uforandret.

Vitner

Det skal ha vært flere personer til stede i eller ved huset da drapet skjedde.

- Flere vitner avhøres ved Nedre Eiker lensmannskontor, sier Sidsel Wam Nilssen.

Ifølge politiet er det så langt ikke noe som tyder på at flere var involvert i skytingen.

KRITISK: Tilstanden er kritisk for den 53-åringe mannen som ble pågrepet etter drapet. På bildet blir han tatt hånd om av legepersonell.
SKJØT OG SÅRET SEG SELV: En 34 år gammel mann ble skutt og drept i Solbergelva i Nedre Eiker i Buskerud. Den antatte gjerningsmannen (bildet) skjøt seg selv før han ble pågrepet.