Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann (41) skiftet jobb til strippeklubb-eier

Jobbet 18 år i politiet, i går ble han dømt til tre års fengsel for hvitvasking av titalls millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg ble lei av å være politi og trodde at sexklubb-bransjen var lukrativ, forklarte den 41 år gamle svenske politimannen i avhør.

I går ble han og to andre menn dømt til tre års fengsel for å ha betalt stripperne på nattklubber svart og for å ha unndratt inntekter på 20-25 millioner svenske kroner,  skriver avisa Expressen.

Hadde ansvaret for økonomien

41-åringen jobbet 18 år i politiet, og ble i løpet av den tiden en av nøkkelpersonene i Stockholm-politiets kamp mot den kriminelle underverdenen. Hans jobb var å rekruttere folk som kunne jobbe undercover for politiet.

Den oppgaven satte politimannen i kontakt med tungt kriminelle, og til slutt tok han steget over og kjøpte seg inn i de to strippeklubbene «Lady» og «Privé» for 200 000 kroner.

Med en eierandel på ti prosent av aksjene fikk 41-åringen et overordnet ansvar for økonomien. Han betalte selv ut alle lønninger til stripperne.

- Han pleide å treffe oss den siste mandagen i måneden. Vi stod i kø inn til rommet hans og han tok imot oss én etter en, har en av stripperne fortalt i avhør.

Stripperne tjente mellom 7000 og 30 000 i måneden. Politimannen skal ha tjent 41 000. Men ifølge tiltalen tjente forsvant mellom 20 og 25 millioner kroner fra klubbene til kontoer i utlandet eller i kontanter ut døra.

ET TILBUD HAN IKKE KUNNE TAKKE NEI TIL: Den 41 år gamle politimannen fikk en dag tilbud om å kjøpe seg inn i to strippeklubber for 200 000 svenske kroner. Det gjorde han. Foto: Expressen
ET TILBUD HAN IKKE KUNNE TAKKE NEI TIL: Den 41 år gamle politimannen fikk en dag tilbud om å kjøpe seg inn i to strippeklubber for 200 000 svenske kroner. Det gjorde han. Foto: Expressen Vis mer

Overførte penger til konto i utlandet

Politiets avlytting avdekket at 41-åringen hadde store økonomiske bekymringer. En kollega sier også at eks-politimannen hadde store gjeldsproblemer, og at det kanskje var grunnen til at han byttet jobb.

Gårsdagens dom mot politimannen og to andre kommer etter at politi og skattemyndighetene aksjonerte mot de to nattklubbene i oktober i fjor.

En omfattende etterforskning i etterkant viste at en del av strippeklubbenes inntekter ble overført til en konto i Nederland, deretter tilbakeført til Sverige via en konto i Estland.

Politimannen selv hevder at han trodde alle inntekter ble bokført og rapportert til skattemyndighetene. Selv har han ikke regnet ut et eneste siffer. Han visste ikke hvordan han skulle gjøre det, har han forklart.

41-åringens advokat Carl-Henning Möllerström hadde i går ikke tid til å kommentere dommen.

image: Politimann (41) skiftet jobb til strippeklubb-eier

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!