Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann alvorlig skadd i miljødemonstrasjon

Til sykehus i luftambulanse. 21 arrestert i Nottinghamshire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En politimann er fraktet til sykehus med hodeskader etter at miljøaktivister prøvde å storme kullkraftverket Ratcliffe-On-Soar i Nottinghamshire i kveld.

Ifølge Sky News ble tjenestemannen flydd bort i luftambulanse.

Flere av politifolkene skal ha blitt angrepet direkte da de forsøkte å hindre demonstrantene i å ta seg inn på kraftverkets område. Også demonstranter kom lettere til skade.

21 personer er arrestert etter det politiet beskriver som «koordinerte og besluttsomme» forsøk på å rive ned gjerdene ved kraftverket. Noen av demonstrantene forserte sperringene, men ble innhentet av det mannsterke politiet.

Ti av pågripelsene skjedde før selve demonstrasjonen i et forsøk på å forhindre alvorlige opptøyer, og disse personene er mistenkt for å ha vært sentrale i planleggingen av den ulovlige aksjonen. Koordineringen skjedde blant annet på Twitter og med tekstmeldinger.

Politimann alvorlig skadd i miljødemonstrasjon

Nærmere tusen mennesker deltok i demonstrasjonen, men ikke alle var aktive i stormingen.

Ratcliffe-On-Soar er et av Storbritannias største kullkraftverk, og miljøaktivistenes mål var å stenge ned hele driften.

- Vi kommer til å samle oss og lage ordentlig støy, het det i en uttalelse fra en aktivistgruppe i forkant.

En talskvinne for kraftverket, Emily Highmore, uttalte tidligere i dag til nyhetsbyrået AFP at det er «utrolig uansvarlig» å bryte seg inn i et kraftverk som er i drift.

ALVORLIG: Både politifolk og demonstranter ble skadd i opptøyene.
ALVORLIG: Både politifolk og demonstranter ble skadd i opptøyene. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling