ARRESTERT: En mann i 60-åra ble pågrepet etter å ha angrepet en politimann med kniv. Foto: Kjell Bua
ARRESTERT: En mann i 60-åra ble pågrepet etter å ha angrepet en politimann med kniv. Foto: Kjell BuaVis mer

Politimann angrepet med kniv etter trafikkulykke

En mann i 60-åra kjørte ut av veien. Da politiet kom fram til stedet, skal han ha angrepet en politimann med kniv.

  • Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på 2400@db.no

Klokka 12.32 fredag fikk politiet melding om et trafikkuhell på fylkesvei 47 ved Støle i Sveio kommune. En bil hadde kjørt i grøfta, og det var mistanke om at føreren av bilen kunne være beruset.

Da patruljen kom fram, trakk føreren av bilen kniv og kuttet en polititjenestemann.

- Meldingen gikk ut på at en bil hadde kjørt i grøfta. Vitner som tok kontakt med oss mente at føreren kunne være beruset. Da politiet kom fram til stedet, trakk føreren en kniv og kuttet en politimann i hånda, sier operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

- Det er foreløpig litt uklart nøyaktig hva som har skjedd, men politimannen har fått et dypt kutt i fingeren, sier Jensen videre.

En ambulanse er på vei til stedet, selv om meldingene tyder på at den skadde politimannen ikke er alvorlig skadd, opplyser politiet.

Politiet fikk raskt kontroll på mannen, som ble lagt i bakken.

- Vi har kontroll på siktede, som er en mann i 60-åra. Det er mistanke om at han har kjørt i ruspåvirket tilstand, og vil derfor bli framstilt for blodprøve. Det er foreløpig uklart hva siktelsen vil bli, men det er naturlig å tenke seg at han vil bli siktet for vold mot offentlig tjenestemann og for kjøring i ruspåvirket tilstand. Siktede kjørte også uten gyldig førerkort, opplyser Jensen.

Ingen andre personer var involvert i ulykken. Mannen, som nå er arrestert, skal heller ikke ha pådratt seg noen skader i utforkjøringen.

- Meldingen om en trafikkulykke er i utgangspunktet noe vi håndterer ofte. Men det er ikke så ofte at det oppstår en situasjon som dette i forbindelse med et slikt oppdrag, sier operasjonslederen.

Politiet var ikke bevæpnet i forbindelse med oppdraget, ifølge Jensen.