Politimann anmeldt: - Sparket gutt (17)

En politimann er anmeldt til Spesialenheten etter at han skal ha sparket en 17 år gammel gutt i hodet under en pågripelse. Gutten vil har svar på hva politimannen tenkte da sparket skjedde.

SPARKER: En politimann skal ha sparket en gutt i hodet under en pågripelse på Stovner i fjor. Video: Privat / Tipser. Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Overvåkingskameraet rullet da politiet rykket ut til en slåsskamp i en garasje på Stovner i fjor. Opptaket viser at politimannen, som gjorde pågripelsen, skal ha sparket mot hodet til en 17 år gammel gutt.

Ifølge gutten hadde han overgitt seg og videoen viser at han og broren allerede sitter på knærne med hendene i bakken da sparket treffer. Det er ikke mulig å høre hva som blir sagt.

- Jeg husket ikke at jeg ble sparket i hodet før broren min fortalte meg det, sier den 17 år gamle gutten til Dagbladet.

Petter Bonde, som er den 17 år gamle guttens advokat, anmeldte hendelsen til Spesialenheten, der saken nå ligger til vurdering hos påtaleleder. Bonde ønsker ikke å kommentere saken fordi den fremdeles er under etterforskning.

- Jeg kan bekrefte at Spesialenheten har mottatt en anmeldelse fra fornærmede gjennom hans forsvarer, sier Alexander Fotland Iversen, som er påtalefaglig etterforskningsleder i Spesialenheten.

Politiet i Oslo ønsker ikke å kommentere hendelsen på det nåværende tidspunktet. Det gjør heller ikke den aktuelle politimannen.

- Saken behandles per nå av Spesialenheten for politisaker. De vil belyse hendelsesforløp og detaljer i saken. Vi avventer resultatet fra Spesialenheten, og kan ikke kommentere saken nå, sier Unni T. Grøndal, i en e-post til Dagbladet. Grøndal er pressesjef i Oslo politidistrikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer