<strong>ANMELDT:</strong>  Politimannen som er anmeldt for vold mot en rullestolbruker har ikke fått mulighet til å forklare sin side av saken ennå. Foto: Helgelands Blad
ANMELDT: Politimannen som er anmeldt for vold mot en rullestolbruker har ikke fått mulighet til å forklare sin side av saken ennå. Foto: Helgelands Blad Vis mer

Politimann anmeldt for vold mot rullestolbruker

Skal ha ristet og truet ham i Sandnessjøen sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge Helgelands Blad skal en politimann ha reagert på en kommentar fra en mann i rullestol og løpt mot ham i Sandnessjøen sentrum.

Deretter skal politimannen ha ristet ham og truet med vold.

  - Bøyd håndtak Ifølge avisa skal hendelsen ha skjedd ved parken i Sandnessjøen sentrum, og rullestolbrukeren skal ha blitt redd og klamret seg fast i et håndtak på rullestolen, slik at den ble bøyd.

Håvard Fjærli er politimester i Helgeland politidistrikt og bekrefter anmeldelsen.

- Han er anmeldt for å ha grepet fatt i rullestolbrukeren og for å ha holdt ham i tøyet hans og ristet ham, sier Fjærli til Dagbladet.

- Beskjeden voldsanmeldelse Poltimesteren mener at dette er en beskjeden voldsanmeldelse. Derfor er politimannen ikke suspendert fra jobben sin, mener han.

- Jeg vil understreke at politimannen ikke har blitt avhørt eller fått muligheten til å forklare seg. I denne saken er det bare snakk om bøter, og ikke fengsel, sier Fjærli videre.

- Jeg vil ikke kommentere denne saken, men politimannen er fortsatt i tjeneste, sier Oddmund Lorvik, lensmann på Ytre Helgeland til Dagbladet.

Rullestolbrukeren anmeldte volden 3. oktober i år. Episoden skal ha skjedd i slutten av september.

Ikke behandlet Saken er meldt til Spesialenheten for politisaker.

- Vi har registrert en slik anmeldelse, og vi vil se på den så fort som mulig, sier Thomas Nordberg, etterforskningsleder for Spesialenheten for politisaker for Midt- og Nord-Norge til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer