Politimann arrestert etter motorsykkel-vold mot familiefar

Ble mistenksomme etter tre dagers taushet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den voldelige krangelen mellom en gruppe motorsyklister og en familie på biltur i New York forrige uke har fått stor internasjonal oppmerksomhet.

Familiefaren og finansmannen Alexis Lien satt bak rattet på sin SUV, da han plutselig havnet midt i kolonnekjøringen til motorsyklistene.

Da han ble innesperret ga han gass for å komme seg unna, og kjørte over en motorsyklist. Dermed startet resten av gjengen en jakt etter bilen gjennom Manhattans gater.

Fire motorsyklister er arrestert etter hendelsen.

Tirsdag kveld ble også en av New York-politiets egne pågrepet og arrestert, også han mistenkt for å vært involvert i voldsepisoden. Det sier talsmann for New York-politiet, John McCarthy, til AP.

Hevder å ha videobevis Ifølge politiet viser videobilder hvordan politimannen slo mot et allerede knust vindu på familiebilen, for så å sparke i siden på bilen to ganger før han forlot stedet.

Mannen, som jobber som sivilpoliti, var ikke på jobb da hendelsen skjedde.

Hans advokat, Phil Karasyk, hevder imidlertid at politimannen bare var vitne til motorsyklistenes angrep på familiebilen, og at han ikke har gjort noe ulovlig.

Det var etter at mannen ikke informerte politiet om at han hadde vært på stedet før etter tre dager, at etterforskere begynte å se nærmere på saken.

Etter planen skal den pågrepne politimannen møte i retten i dag.

- Forsøkte å stoppe trafikken Den oppsiktsvekkende hendelsen fant sted da Alexis Lien var ute på kjøretur med kona og parets unge datter, samtidig som flere hundre motorsyklister samlet seg for å kjøre gjennom gatene i forbindelse med et årlig arrangement.

Videobilder viser at en motorsyklist i ei stor gruppe kjører inn foran Lien og sakker ned farten kraftig, slik at bilføreren kjører inn i sykkelen hans.

Det likte de andre motorsyklistene dårlig. De sperret bilen inne, og hamret løs på rutene. Ifølge politiet skal noen ha begynt å punktere dekkene.

Kjører over motorsyklist I panikk tråkket Lien på gasspedalen. For å komme unna kjørte han rett over en av motorsyklistene, som ble stygt skadet.

Hele hendelsen ble filmet av et gopro-kamera montert på hjelmen til en av motorsyklistene, og er blitt sett av millioner på Youtube.

De andre motorsyklistene forfulgte sjåføren av den svarte SUVen. Til slutt blir Lien og familien stående fast i trafikkork med et punktert hjul, og motorsyklistene går løs på bilen med full kraft.

Ifølge politiet skal til slutt en av motorsyklistene ha dratt den 33 år gamle familiefaren ut av bilen og banket ham foran øynene på kona og dattera.