Politimann avhørt om rørbombe i New York

Ville gjøre seg selv til helt, tror etterforskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet tror de har mannen bak rørbomben i New Yorks t-bane mandag, melder Daily News.

- Det er ikke innlysende at han har gjort det, men han har en historie med psykiatriske problemer, sier en høyerestående politikilde til avisa.

Skulle 'kjøpe kaffe'

27 år gamle Joseph Rodriguez skal ha hjulpet til å redde flere personer i terroraksjonen 11. september. I etterkant har han fått en psykisk knekk, som i forrige uke medførte at han i forrige uke ble erklært uegnet til tjenesten. Ifølge politietterforskerne ville han ikke slutte i jobben, og de tror et eventuelt motiv kan være at han ville gjøre seg selv til helt:

Minutter før arbeidsslutt mandag forlot Rodriguez sin post, for å 'kjøpe kaffe'. Det var da han, etter eget utsagn, fant den brennende ryggsekken. Rett før den eksploderte. Han fikk selv lettere brannskader på leggene i eksplosjonen.

27-åringen benekter å stå bak bomben. Politiet har likevel valgt å sende klærne hans til tekniske undersøkelser, og har avhørt naboene hans, etter at en bombehund markerte tre ganger ved mannens bil. Nå venter de på fullmakt til å ransake kjøretøyet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer