Politimann avhørt om rørbombe i New York

Ville gjøre seg selv til helt, tror etterforskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet tror de har mannen bak rørbomben i New Yorks t-bane mandag, melder Daily News.

- Det er ikke innlysende at han har gjort det, men han har en historie med psykiatriske problemer, sier en høyerestående politikilde til avisa.

Skulle 'kjøpe kaffe'

27 år gamle Joseph Rodriguez skal ha hjulpet til å redde flere personer i terroraksjonen 11. september. I etterkant har han fått en psykisk knekk, som i forrige uke medførte at han i forrige uke ble erklært uegnet til tjenesten. Ifølge politietterforskerne ville han ikke slutte i jobben, og de tror et eventuelt motiv kan være at han ville gjøre seg selv til helt:

Minutter før arbeidsslutt mandag forlot Rodriguez sin post, for å 'kjøpe kaffe'. Det var da han, etter eget utsagn, fant den brennende ryggsekken. Rett før den eksploderte. Han fikk selv lettere brannskader på leggene i eksplosjonen.

27-åringen benekter å stå bak bomben. Politiet har likevel valgt å sende klærne hans til tekniske undersøkelser, og har avhørt naboene hans, etter at en bombehund markerte tre ganger ved mannens bil. Nå venter de på fullmakt til å ransake kjøretøyet.

Ba ikke om backup

Ifølge politiet fulgte ikke 27-åringen prosedyren med å tilkalle ekstra backup etter eksplosjonen, men ringte isteden en kollega på transittbyrået der han jobbet. Kollegaen ble avhørt i går. Selv hevder han at ryggsekken eksploderte før han rakk å tilkalle hjelp.

En nabo, som har kjent ham siden han var liten, gir eks-politimannen de beste skussmål.

SKAPTE TERRORFRYKT: Mandagens eksplosjon i undergrunnen ved Times Square trigget terrorfrykten og forårsaket en voldsom utrykning. Nå har polititet en mistenkt.