Politimann avskjediget etter båtfyll

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politimannen (39) hadde fri, drakk seg full og krasjet båten i en brygge. Nå er han avskjediget og blir snart dømt for fyllekjøringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Båtturen skjedde 1. juli i år. Promillen ble målt til 1,71 tre timer etter havariet. Promillegrensen til sjøs er 0,8. Politimannen har erkjent at han fyllekjørte, og får dom for dette i forhørsretten om kort tid, melder Agderposten.

39-åringen tjenestegjorde ved Risør politistasjon, men det var kollegene i politibåten fra Arendal som plukket ham opp i bevisstløs og forkommen tilstand med bruddskader. Han hadde da kjørt fra Pollen i Arendal sentrum i retning østover, men gikk altså rett i en brygge og havarerte.

Det var ansettelsesrådet ved Arendal politidistrikt som avskjediget 39-åringen på fredag. Dette var også politimester Finn Steinkopfs avskjedsdag. Steinkopf, som har vært politimester i 23 år, blir nå pensjonist. Han har aldri før suspendert eller avskjediget en tjenestemann, sier han til Agderposten.

Den avskjdigede politimannen fikk tidligere i sommer sjansen til å si opp selv, men lot være. Nå får han seks måneders lønn. Politistasjonen i Risør må vente like lenge på erstatningen, siden lønnsmidlene er bundet og politistasjonen ikke får tilført ekstra midler.

Den avskjedigede har ikke bestemt seg for om han vil forsøke å få igjen jobben via rettsvesenet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer