Politimann bak uoppklart drap på 15 år gammel jente

Tilsto drapet på Antje og tok sitt eget liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brutale drapet på tenåringsjenta Antje skjedde i Rostock i Tyskland i 1996. Jenta kom ikke hjem om kvelden etter å ha vært på diskotek. Da politiet satte i gang leting, ble 15-åringen funnet i buskene i nærheten av en jernbanebro i Rostock.

Jenta hadde blitt kvalt etter å ha blitt utsatt for grov mishandling. Blant annet ble hun stukket gjentatte ganger med gaffel.

Skrev brev og skjøt seg

Drapet opprørte lokalmiljøet. Men politiet klarte aldri å komme på sporet av gjerningsmannen, og drapet forble uoppklart.

Men i dag tok saken en ny vending, skriver den tyske avisa Bild. Statsadvokaten i Rostock bekrefter at det er funnet et tilståelsesbrev der en person forteller at det var han som drepte skolejenta.

Gjerningsmannen Klaus-Peter P. (51) var selv politimann og tok livet sitt etter å ha skrevet brevet som endelig gir svar på hva som skjedde med Antje den fatale julikvelden for ni år siden.

Politiet sjekker nå at skriften i avskjedsbrevet stemmer overens med håndskriften til politimannen. Gamle DNA-prøver skal vurderes på nytt. I leiligheten til den avdøde har politiet blant annet funnet bestikk som er produsert i det tidligere DDR. Bestikket passer med gaffelen som ble brukt da Antje ble myrdet.

Klaus-Peter P. levde alene og var ikke på jobb da drapet ble begått.

De siste månedene har drapet på Antje blitt omtalt i tyske medier flere ganger, blant annet i et tv-program om uoppklarte drapssaker. Der sa kriminalbetjent Roland Kaiser at DNA-teknologien er blitt svært mye bedre de siste årene og at sjansen for at drapet skulle bli oppklart, dermed var stor. Rettsmedisinerne hadde også funnet et spor som kunne lede til oppklaring av saken, ifølge Kaiser.

- Vi satser på det, sa Kaiser i tv-programmet. For drapsmannen ble frykten og byrden umulig å bære. I avskjedsbrevet skriver Klaus-Peter P. at samvittigheten etter det brutale drapet har plaget ham og at nervene ikke holdt lenger.