Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann befølte kvinner på puppene, magen og i skrittet

Tiltalt for overgrep mot fire kvinner under avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

((Dagbladet.no): En politimann i Follo politidistrikt er tiltalt for beføling av fire kvinner under politiavhør, melder NRK Østlandssendingen. En femte kvinne skal ha trukket seg unna da politimannen reiste seg for å ta på brystene hennes.

Overgrepene skal ha skjedd i perioden fra april til november 2004. Men det var først i mai 2005 at politiet i Follo fikk vite om det som skal ha skjedd.

- En av de fire kvinnene tok kontakt med en annen tjenestemann og fortalte at politimannen befølte henne, sier fungerende politimester Jens Elsebutangen til Dagbladet.no.

Da ble spesialenheten for etterforskning av politisaker koblet inn, politimannen ble pågrepet og avhørt, og 30.mai ble han suspendert fra stillingen.

Både hjemme og på politistasjonen

Nå er konklusjonen fra etterforskningen klare.

- Mannen er tiltalt for seksuell omgang med noen som ikke har samtykket til det, i tillegg til at han er tiltalt for grov uforstand i tjenesten, opplyser Elsebutangen.

Den 47 år gamle mannen skal ha strøket kvinnene over brystene utenpå klærne, nedover magen og skrittet, og befølt dem både utenfor og innenfor trusen.

Overgrepene skal ha skjedd både hjemme hos kvinnene, og på et kontor på politistasjonen i Ski, bekrefter politimesteren.

Unnlot å informere om pasient

Den tiltalte 47-åringen skal også ha overlatt en psykiatrisk pasient til seg selv, på tross av at kvinnen hadde sagt hun ville ta sitt eget liv.

Senere samme dag satte kvinnen fyr på leiligheten sin, uten at politimannen informerte etterforskningsansvarlig om at han hadde vært i kontakt med henne.

Nå risikerer polititjenestemannen å miste stillingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!