FLØY HØYT - FIKK KALDDUSJ: Den tidligere politimannen Adrian Pogmore er dømt til ett års fengsel for å ha filmet folk i høyst private situasjoner fra et politihelikopter. Foto: Anna Gowthorpe/NTB Scanpix
FLØY HØYT - FIKK KALDDUSJ: Den tidligere politimannen Adrian Pogmore er dømt til ett års fengsel for å ha filmet folk i høyst private situasjoner fra et politihelikopter. Foto: Anna Gowthorpe/NTB ScanpixVis mer

Filmet sex og intetanende nudister fra politihelikopter

Politimann brukte politihelikopter for å filme sex: - Ingen er hevet over loven, fastslo dommeren

Nå er den britiske politimannen dømt til ett års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nakne, intetanende nudister og soltilbedere. «Skamløs» sex i flere ulike stillinger i en privat hage.

Britiske Adrian Pogmore skulle egentlig jaktet kriminelle - i stedet brukte han politihelikopteret til å spane etter nakne mennesker og folk som hadde sex.

Selv om han kan se tilbake på en rekke blinkskudd gjennom karrieren som videofotograf i et politihelikopter, må han nå betale en høy pris for sin lidenskap: I dag ble han dømt til ett års fengsel i Sheffield Crown Court.

Bak kollegenes rygg

- Så sterk var din seksuelle trang at du var villig til å ta, og tok, betydelig risiko for å bli oppdaget av dine kolleger i helikopteret, konstaterte dommer Peter Kelson under rettssaken.

Risikoviljen resulterte i flere videoopptak. Noen av dem ble framvist i retten i Sheffield.

Ifølge The Telegraph, et av de britiske mediene som omtaler saken, ble Pogmores kolleger ombord i politihelikopteret trodd på at de ikke visste hva som foregikk.

Paret som ble filmet mens de hadde sex var derimot klar over filmingen, sa aktor ifølge BBC.

FILMET FRA HELIKOPTER: - Kort sagt benyttet du et helikopter til to millioner pund som koster rundt 1000 dollars (sic) i timen å drive, for å fremme din egen seksuelle nysgjerrighet, mente dommeren i saken i Sheffield Crown Court. Bildet viser et annet, britisk politihelikopter. Foto: REUTERS/Darren Staples
FILMET FRA HELIKOPTER: - Kort sagt benyttet du et helikopter til to millioner pund som koster rundt 1000 dollars (sic) i timen å drive, for å fremme din egen seksuelle nysgjerrighet, mente dommeren i saken i Sheffield Crown Court. Bildet viser et annet, britisk politihelikopter. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Ikke hevet over loven

Til slutt ble altså Pogmore egentlige hensikter i lufta avslørt, og under rettsaken var dommer Peter Kelson nådeløs.

- Kort sagt benyttet du et helikopter til to millioner pund som koster rundt 1000 dollar (sic) i timen å drifte, for å fremme din egen seksuelle nysgjerrighet, når det skulle ha vært brukt til å oppdage forbrytelser.

- I stedet for å stoppe og oppdage forbrytelser, begikk du selv forbrytelser.

Denne og mye annen flengende kritikk måtte politimannen tåle, ifølge The Telegraph. Pogmore har dessuten fått sparken fra politiet.

- Du anså deg selv, bokstavelig talt, som hevet over loven. Ingen er hevet over loven, fastslo dommeren.

Ifølge The Telegraph brøt Pogmore ut i gråt da dommen ble gjort kjent.