Politimann dømt etter sex-tortur

En tidligere New York-politimann er dømt til 15 års fengsel etter å ha vært med på å torturere en immigrant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rettsinstans i New York slo i dag fast at den tidligere politimannen Charles Schwarz var med på å torturere immigranten Abner Louima i 1997.

Torturen foregikk i badet på en politistasjon i New York Police District (NYPD), og blir betegnet som et av de verste tilfellene av voldsbruk i NYPD sin historie.

Schwarz er dømt for å ha holdt Abner Louima nede mens en annen politimann mishandlet mannen seksuelt med et kosteskaft.

Schwarz måtte ikke svare for tiltale om seksuelt overgrep, ifølge dommeren var det politimannens medtiltalte som stod for overgrepet med stokken. Dermed slipper Schwarz med bare halvparten så lang straff som ekspolitimannen Justin Volpe. Men Schwarz må betale vel 277.000 dollar til Louima som erstatning på toppen av vel 15 års fengselsstraff.

Også to andre tidligere politimenn står tiltalt i tortursaken. Thomas Bruder og Thomas Wiese er tiltalt for å ha løyet til FBI som Schwarz sin rolle i torturepisoden.

Rett for domfellelsen sa Schwarz at aktoratet hadde framstilt en forvridd utgave av sannheten i rettssaken.

- Denne saken har ikke handlet om rettferdighet, hele livet mitt er ødelagt, sa Schwarz ifølge ABC News.

Rettssalen var fullpakket under domfellelsen, og Louima selv var blant tilhørerne. Denne rettssaken var den tredje mot de tidligere NYPD-betjentene.

Schwarz har hele veien erklært at han er uskyldig, men torturofferet Louima har fastholdt at det var Schwarz som hjalp Volpe med å gjennomføre sex-torturen

To politibetjenter har dessuten vitnet om at de så Schwarz føre Louima mot badet med buksene rundt anklene rett før overgrepet skjedde.

En sivil rettssak blir nå forberedt. Louima ble påført alvorlige indre skader under torturen, og han saksøker det offentlige og enkelte politibetjenter for 155 millioner dollar.

15 ÅR: </B>Charles Schwarz hevder han er uskyldig, men retten ga ham 15 år for å ha holdt en immigrant nede mens en annen politimann mishandlet mannen.