Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann dømt for å «tipse» ulvejeger før avhør

Først frikjent - Frostating lagmannsrett snudde.

JAGET REIN: Hannulven jaget rein i Lierne før den ble skutt 26. oktober i fjor. Mogens Totsås og Tore Solstad fra Statens Naturoppsyn inspiserer før ulven skal sendes videre til obduksjon. Foto: Bengt Steinar Nordbakk.
JAGET REIN: Hannulven jaget rein i Lierne før den ble skutt 26. oktober i fjor. Mogens Totsås og Tore Solstad fra Statens Naturoppsyn inspiserer før ulven skal sendes videre til obduksjon. Foto: Bengt Steinar Nordbakk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politimann fra Namdalen er i Frostating lagmannsrett dømt til 45 dagers betinget fengsel for å ha hindret rettsvesenet.

Namdal tingrett frifant politimannen i januar i år, men Spesialenheten for politisaker anket frifinnelsen, melder Trønder-Avisa.

I oktober 2016 ble en fredet ulv i et reinområde i Lierne skutt fra helikopter. Jegeren, med tilknytning til reindriftsnæringen, fikk to tekstmeldinger fra politimannen natten før avhør.

Spesialenheten tolket meldingene som råd til jegeren om hvordan han skulle forklare seg for å slippe straff.

Et flertall i Frostating lagmannsrett mener politimannen har brutt straffelovens paragraf 157 som dreier seg om motarbeidelse av rettsvesenet.

Da saken var oppe i tingretten, la aktor ned påstand om 75 dagers fengsel.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media