Politimann dømt for maktbruk

63-åringen hadde bare feilparkert, men ble lagt i bakken og deretter kastet i glattcelle. I dag ble politimannen dømt for unødig maktbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle politimannen ble i Ryfylke tingrett dømt til å betale 4.000 kroner i bot etter å ha brukt unødvendig makt mot en 63-årig mann som hadde feilparkert i Sauda.

Politimannen tok betenkningstid for å avgjøre om han vil akseptere dommen, skriver Stavanger Aftenblads nettutgave.

Hendelsen 27-åringen ble dømt for fant sted 22. desember i fjor. Lensmannsbetjenten beskyldte da 63 år gamle Jon Åbø for å ha feilparkert i Sauda sentrum. «Det har du også» repliserte Åbø spøkefullt til betjenten.

Det skulle han kanskje ikke gjort. 63-åringen ble dratt ut av bilen, lagt i bakken og påført håndjern. Han ble deretter satt på glattcelle.

Politiet tok ikke fra Åbø mobiltelefonen. Dermed ringte 63-åringen direkte til politimesteren i Haugesund og ble satt fri igjen.

Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, SEFO, etterforsket saken og vedtok at politimannen skulle få en bot på 4.000 kroner. Politimannen godtok ikke boten, og saken havnet dermed i tingretten, hvor den nå er avgjort.

(NTB/Dagbladet.no)