Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann dømt for maktmisbruk

En politimann i Trondheim politidistrikt er i Frostating lagmannsrett idømt en bot på 3.000 kroner for utilbørlig opptreden i forbindelse med en pågripelse av en skihopper. Dommen ankes til Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i januar i fjor at den 19 år gamle skihopperen ble stanset av en politipatrulje ved hoppanlegget Granåsen i Trondheim. 19-åringen skal ifølge politiet ha kjørt i svært stor fart over parkeringsplassen ved hoppanlegget, skriver Adresseavisen.

Til lege

Etter først å ha stoppet på signal fra politet, kjørte skihopperen et stykke videre for å finne et bedre sted å stoppe. Dette ble tolket som at han forsøkte å stikke av, og det gikk hardt for seg etter at 19-åringen stanset for andre gang. Pågripelsen var såpass hard at han gikk i bakken og måtte til lege med skadene han fikk. Flere vitner beskrev politimannens opptreden som unødvendig brutal. 19-åringen valgte å anmelde politimannen etter råd fra sine foreldre.

- I overkant

Politimannen ble frifunnet da saken mot ham ble behandlet i Trondheim byrett i fjor. Ifølge byretten var ikke pågripelsen utilbørlig hard. Saken ble anket til lagmannsretten, som altså kom til en annen konklusjon. Det var dissens blant dommerne, men flertallet mente at pågripelsen var i overkant av hva politiinstruksen tilsier.

- Min klient er skuffet over dommen, men tok den med stor fatning. Han har bestemt seg for å anke dommen inn for Høyesterett. Vi anker over lovanvendelsen, og viser til at byretten og lagmannsretten kom til forskjellig resultat, samt at det var dissens blant dommerne i lagmannsretten, sier politimannens forsvarer, advokat Jens Erik Nygård.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media