Politimann dømt for sexsjikane

HARSTAD (Dagbladet): Lensmannsbetjenten var overstadig beruset og ville ha samleie med en lang rekke kvinner på en bryllupsfest. Det endte med slagsmål, pågripelse og tiltale. Nå er 30-åringen dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lensmannsbetjenten er til sammen dømt til 60 dagers betinget fengsel, en bot på 4000 kroner og saksomkostninger på 6000 kroner.

Tross domfellelsen og straffen fortsetter lensmannsbetjenten sin jobb som lovens håndhever i en kommune i Troms.

- Hans opptreden er sterkt beklagelig og egnet til å svekke publikums tillit til politiet, sier politimester Truls Fyhn i Tromsø til Dagbladet.
Fyhn skal nå studere dommen og fremme en innstilling for tilsettingsrådet, som kan ilegge betjenten disiplinærstraff og i verste fall si ham opp.

Lensmannsbetjenten var gjest under et bryllup på et grendehus i hjemkommunen.

Ifølge dommen kom han med en rad slibrige henvendelser til kvinnelige gjester.

Politigrep

Seint på natta slo lensmannsbetjenten følge med en kvinne, og kom med fysiske tilnærmelser i skogen. Da kvinnen avviste ham, festet han politigrep og la henne i bakken.

Kvinnen gjorde kraftige anskrik og sparket fyren i skrittet to ganger. Hennes mann og flere kom løpende til. De holdt betjenten i jerngrep mens politiet ble tilkalt.

Under rettssaken forklare den tiltalte at han ikke husket stort fra bryllupet og natta. Den fornærmede kvinnen og flere andre gjester mente mannen også måtte tiltales for forsøk på voldtekt. Men politiet som etterforsket saken, mente at omstendighetene var for uklare til at han kunne bli domfelt på dette grunnlaget.

Vurderer dommen

Fyhn vil nå vurdere domfellelsen.

- Heldigvis er det lenge siden vi har hatt en slik sørgelig sak. Det er selvsagt at politibetjenter skal oppføre seg sømmelig også på fritida. Vi ser alvorlig på saken, men er også opptatt av at reaksjonen skal samsvare med det som er praksis.
Retten har i skjerpende retning lagt vekt på at tiltalte er politimann som plikter å oppføre seg slik at det avtvinger respekt i lokalsamfunnet. Videre uttrykker retten at den fornærmede kvinnen hadde grunn til å tro at han ville forsøke å voldta henne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer