Filippinene:

Politimann drept av hane

Skulle stoppe ulovlig hanekamp.

ULOVLIG: En politimann mistet livet etter å ha blitt stukket av et stålblad festet til foten til en hane. Foto: AP / NTB
ULOVLIG: En politimann mistet livet etter å ha blitt stukket av et stålblad festet til foten til en hane. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

En filippinsk politimann døde etter et raid mot en ulovlig hanekamp, nord i Samar på Filippinene.

En av hanene hadde en sylskarp metallbit festet til ene benet sitt. Denne metallbiten klarte å treffe politimannen under raidet. Metallbiten traff ham i låret, og klarte å kutte lårarterien hans, ifølge BBC.

Politimannen ble hastet til sykehuset, men livet sto ikke til å redde, og han ble erklært død da de ankom.

Populært i landet

Hanekamper har ikke vært ulovlig på Filippinene før nå. Grunnet pandemien har ikke folk lov til å arrangere kamper, så lenge utbruddet pågår.

Hanekamper er ganske populært i landet, og det kommer ofte store mengder folk for å se og vedde over hvordan det kommer til å gå med fuglene som slåss.

Før pandemien var det lov å arrangere hanekamper i egne området som har en lisens for det. Og de kunne bare arrangeres på søndager, nasjonale helligdager og under lokale fiestaer, så lenge de ikke pågikk i mer enn tre dager i strekk, ifølge det filippinske nyhetsbyrået PNA.

TIL ANGREP: Et spesielt syn møtte Tore Engesveen i Lillehammer lørdag. Video: Tore Engesveen Vis mer

- Klarte ikke tro det

Politisjefen for provinsen der politimannen døde, Arnel Apud, sier til nyhetsbyrået AFP at hendelsen var svært tragisk, og at det er vanskelig å kunne forklare hvor uheldig dette var.

- Jeg klarte ikke tro på det, da jeg først fikk det fortalt. Dette er første gang på de 25 åra jeg har jobbet som politi, at jeg har mistet en av mine menn som følge av en hane, sier Apud.

Han sender også kondolanser og sin dypeste sympati til de etterlatte og pårørende.

Tre personer ble arrestert etter raidet. I tillegg ble sju haner, 550 filippinske peso og to sett med slike metallkniver beslaglagt. Politiet leter også etter tre mistenkte i saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer