Politimann drept i gift-saken

Den terrormistenkte mannen kom seg løs og knivstakk tre politimenn i England i går kveld. Stephen Oake (40) døde. Den mistenkte skulle avhøres i forbindelse med gift-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gikk til aksjon mot en leilighet i toppetasjen i bygården i Crumpsall i Manchester klokka 18 i går kveld.

Aksjonen var en del av politiets etterforskning etter at de fant en giftfabrikk som produserte den ekstremt dødelige giften ricin i en leilighet i London den 7. januar i år.

Tre nordafrikanske menn skulle arresteres i går kveld. Men noe gikk galt.

Politiet hadde holdt den mistenkte en time i leiligheten i Crumspsall, nord i Manchester da han plutselig klarte å komme seg fri.

Ifølge BBC News fikk han tak i en kjøkkenkniv og gikk til angrep på politimennene i leiligheten. 40 år gamle Stephen Oake ble stukket i brystet og døde av skadene på sykehus like etter.

Ytterligere tre personer ble skadd i slåsskampen. En 38 år gammel etterforsker fikk mindre alvorlige stikkskader i brystet, mens en 41 år gammel politimann fikk alvorlige stikkskader i en arm. En 41-årig politimann brakk ankelen under slåsskampen.

12 til sykehus

Politioffiser Michael Todd opplyser til nyhetstjenesten Ananova at politimennene gikk inn i leiligheten etter at tre menn var arrestert. De hadde ikke på seg beskyttelsesutstyr, siden de bare skulle undersøke leiligheten.

- De forventet ikke å havne i slåsskamp med en bevæpnet mann, sier Todd.

Det lokale sykehuset opplyser at totalt 12 menn ble behandlet etter episoden, og at ni av dem kun ble værende på sykehuset til observasjon.

Jakter på dødsgift

Politiet fant mindre mengder av den ekstremt dødelige giften under aksjonen i London den 5. januar, men frykter at det er produsert mer, og at dette allerede er spredt til flere personer.

Michael Todd opplyser at aksjonen var en del av etterforskningen i ricin-saken, men legger til at de ikke ventet å finne noe av dødsgiften i leiligheten.

De tre som oppholdt seg i leiligheten er nå arrestert, siktet for brudd på Storbritannias antiterrorlover.

Politiet frykter at giften skulle brukes til å skape panikk i Storbritannia. Ørsmå doser av giften er dødelig, og det finnes ingen motgift.

Ofrene får influensalignende symptomer før vitale organer slutter å fungere. Får man giften i seg dør man innen få dager.

DØDE: Stephen Oake (40) døde av stikkene han ble påført i leiligheten i Manchester.
<B>BLOMSTER: Politimannen som holder vakt utenfor leiligheten der Oake ble drept, holder en bunke blomster i hendene.