Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann drept i sammenstøt i Thailand

Skutt i hodet.

POLITIMANN DREPT: En politimann ble drept av et skudd i hodet da politiet rykket inn for å fjerne demonstranter fra gatene i sentrum av Bangkok tirsdag. Foto: REUTERS / Athit Perawongmetha / NTB scanpix
POLITIMANN DREPT: En politimann ble drept av et skudd i hodet da politiet rykket inn for å fjerne demonstranter fra gatene i sentrum av Bangkok tirsdag. Foto: REUTERS / Athit Perawongmetha / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politimann ble drept av et skudd i hodet da politiet rykket inn for å fjerne demonstranter fra gatene i sentrum av Bangkok tirsdag.

- En politimann har dødd, og 14 er såret. Politimannen døde på vei til sykehus.

Han ble skutt i hodet, sier den nasjonale politisjefen, Adul Saengsingkaew, til nyhetsbyrået Reuters. Om lag hundre demonstranter ble pågrepet av politiet i hovedstaden Bangkok tirsdag. Pågripelsene skjedde ved det thailandske energidepartementet, opplyser myndighetene i landet.

Det er første gang et så høyt antall demonstranter er blitt pågrepet i Bangkok siden de store protestene mot statsminister Yingluck Shinawatra begynte for over tre måneder siden.

44 såret Kort tid etter pågripelsene tok politiet i bruk tåregass mot demonstranter ved en av regjeringsbygningene i byen, ifølge thailandsk TV. Erawan-senteret, som overvåker sykehusene i Bangkok, sier at 44 mennesker ble såret i sammenstøtene.

Det kunne ikke opplyse hvor mange av dem som var politifolk og hvor mange som var sivile. Så langt har 12 mennesker blitt drept i sporadiske voldshandlinger under den siste bølgen med protester mot regjeringen. Regjeringen har så langt forsøkt å unngå konfrontasjoner med demonstrantene.

De frykter en reprise av de blodige aksjonene mot tilhengere av det nåværende regimet under den forrige regjeringen i landet i 2010.

Protestbølge Statsminister Yingluck er søster av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble styrtet i et militærkupp og flyktet i eksil i 2006. To år senere ble han funnet skyldig i maktmisbruk og korrupsjon og dømt til to års fengsel in absentia.

Den siste runden med politisk uro blusset opp da regjeringen i oktober i fjor foreslo et amnesti som også Thaksin ville ha kunnet nyte godt av. Tusenvis av demonstranter gikk ut i gatene, ledet av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban.

Demonstrantene krevde regjeringens avgang og anklaget Yingluck for å være en nikkedukke for broren.

(NTB)

Hele Norges coronakart