Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann drept på Utøya

Var på privat vaktoppdrag for AUF-leiren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En polititjenestemann som var innleid privat av AUFs sommerleir som vaktmannskap, ble drept av gjerningsmannen i skytedramaet på Utøya.

- Jeg kan bekrefte at et av medlemmene i Oslo politiforening er drept. Det er en veldig trist beskjed å få for oss.Tankene våre går til den nærmeste familien hans, men også til alle de som har mistet en av sine kjære, sier leder Sigve Bolstad i Oslo politiforening til Dagbladet.

På en pressekonferanse i ettermidag opplyste visepolitimester Sveinung Sponheim på Dagbladets spørsmål at en politimann var til stede, men klargjorde ikke umiddelbart tilstanden til vedkommende.

- Det har vært en politimann der på privat betalt overtid, sa Sponheim.

I går fikk Dagbladet informasjon om at en politimann «i sivil» sto og ventet på båten med Anders Behring Breivik, etter at folk på landsiden hadde gitt beskjed om at det de trodde var en uniformert politimann var på vei.

Dermed kan den vakt-innleide tjenestemannen ha blitt blant skytterens aller første ofre. Politiet har foreløpig ikke fått bekreftet hendelsesforløpet.

- Det vet vi ikke, det får vi avklart gjennom etterforskningen, svarte Sponheim på spørsmål om hvor politimannen var på øya.

Siden han ikke var i tjeneste denne kvelden, hadde avdøde trolig ikke verneutstyr eller samband på seg.

Oslo politidistrikt ville i kveld ikke gi ytterligere opplysninger om politimannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!