Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann erkjenner seksuelle overgrep

Den snart 43 år gamle politimannen erkjente i dag seksuell aktivitet mot barn under 16 år, og at han hadde hatt mye kontakt med to brødre på 11 og 14 år i Brasil.

GIR FORKLARING:  Den tidligere politimannen forklarte seg i dag om sitt forhold til unge gutter i Brasil. Foto: Hardanger Folkeblad
GIR FORKLARING: Den tidligere politimannen forklarte seg i dag om sitt forhold til unge gutter i Brasil. Foto: Hardanger Folkeblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BERGEN (Dagbladet): Straffesaken mot den tidligere politimannen i Hordaland startet for Bergen tingrett i dag. Tiltalte startet på sin forklaring.

Etter mye snakk om oppveksten på en gard på Østlandet, om tjenestereiser for FN i Libanon og tidligere Jugoslavia, en reise verden rundt sammen med kolleger fra Forsvaret og sin tid i politiet i Hardanger, begynte han å nærme seg den alvorlige tiltalebeslutningen.

To brødre
Han fortalte om flere turer til Rio og Ponta Negra i Brasil. I 2005 ble han kjent med to unge brødre på 11 og 14 år, deres mor og øvrige familie i Ponta Negra.

De skal ha hjulpet ham med å finne egnede bosteder mens han var på besøk der.

Han skal til gjengjeld ha invitert dem på flere restauranter og på middag i leiligheten han fikk disponere, i tillegg til turer i nærområdet.

Ved en anledning skal han ha kjøpt en gasskomfyr og en gulvvifte til familien.

Det var likevel først da han kom tilbake til Ponta Negra den andre gangen at det skal ha skjedd seksuell aktivitet. Da skal han i følge egen forklaring ha fortalt at han var homofil og ikke tente på jenter. En av de unge guttene han var blitt kjent med, kom til villaen han disponerte sammen med en annen gutt. Han skal ha gitt uttrykk for at han var homofil.

- Den eldste broren ble også med på denne seansen, som politiet har bilder av. Den gangen var han nok under 16 år. Jeg ser i ettertid at det kanskje ikke var så lurt av meg å ha oralsex med ham. Jeg hadde et kamera i villaen, som jeg alltid hadde med på tur. Jeg tok bilder, og den ene broren tok bilder. Det ble også tatt bilder av den yngste broren da han var i dusjen. Bildene ble tatt med mitt kamera. Derfor er det mitt ansvar. Gutten var vel ikke mer enn 11 år den gangen, forklarte den tidligere politimannen.

Han er også tiltalt for produksjon og distribusjon av barnepornografisk materiale.

Havnet i Italia
Han påstod samtidig at minnebrikken i fotoapparatet var borte noen timer den ettermiddagen, og antydet at en av guttene måtte ha tatt den.

- Etter noen timer var brikken tilbake i kamera. Jeg vet at noen av disse bildene havnet i Italia, men selv slettet jeg alle bilder som ikke var rene feriebilder, forklarte han.

Det er kjent at en italiensk dataingeniør i Milano er pågrepet i den samme saken. Der fant politiet fra Bergen en rekke bilder som kan knyttes til 43-åringen som nå på forklare seg her.

Dagbladet er også kjent at politiet har beslaglagt bilder som viser unge gutter med smerte-grimaser under analt samleie. På bildene vises en voksen mannsperson med en føflekk på magen. Det skal være bevis for at tiltalte har gjennomført samleie mot de unge guttene.

Den tidligere politimannen skal fortsette å gi forklaring tirsdag. Da vil blant annet hans kontakt med sju gutter i den rumenske byen Konstanta være tema.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media